Naslovne strane dnevnih novina za 14. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Pobjeda

I dalje traže ispunjenje ugovora

Ni pet godina nakon što je Kombinat aluminijuma prodat nikšićkoj kompaniji Uniprom u vlasništvu Veselina Pejovića iako je, kako navode, kupoprodajna cijena u potpunosti isplaćena, druga ugovorna strana i dalje nije ispunila svoje obaveze. Prvostepenom presudom Privrednog suda odbijen je tužbeni zahtjev Uniproma kojim je traženo da se ispune ugovorne obaveze, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu presudu i postupak vratio na početak.

Banku u telefonu ima 43.626 klijenata

Elektronsko bankarstvo koristi 71.161 građanin i kompanija u Crnoj Gori, kazali su Pobjedi iz Centralne banke. -Ukupan broj korisnika internet plaćanja na kraju 2018. bio je 66.534, a mobilnih plaćanja 43.626 navode iz CBCG.

Zabranili letove za dva tipa boinga

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) zabranilaje letove aviona ,,boing 737-8 maks i ,,boing 737-9 maks u crnogorskom vazdušnom prostoru, saopštio je Pobjedi menadžer sistema upravljanja sigurnošću u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo Veselin Popović. Onje podsjetio daje Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) izdala u utorak dvije sigurnosne direktive, kojimje suspendovala sve letačke operacije ovih vazduhoplova, nakon tragične nesreće u Etiopiji kada se u nedjelju avion tog tipa srušio bez preživjelih.

Dan

Zabranili letove boinga

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore izdala je sigurnosnu direktivu kojom se propisuje da u crnogorskom vazdušnom prostoru nijesu dozvoljeni letovi vazduhoplova Boing 737-8 “MAH i 737-9 “MAH, odnosno nijesu dozvoljena polijetanja i slijetanja na crnogorskim aerodromima. To je juče saopšteno Portalu RTCG iz Agencije. Evropska Agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) izdala je u utorak dvije sigurnosne direktive, kojim je suspendovala sve letačke operacije vazduhoplova Boing 737-8 “MAX i 7379 “MAX.

Kriju koliko građani plaćaju takunima

Crnogorski operator tržišta električne energije (COTEE) već dvije sedmice odbija da odgovori na pitanja “Dana u vezi sa iznosom podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora (OIE) u januaru. Time je samo nastavljena loša praksa tog pravnog energetskog subjekta, koji je država osnovala u aprilu 2010. godine.

Prodaju opremu DKP-a

Ministarstvo finansija objavilo je treći javni poziv za prodaju pokretnih stvari u državnoj svojini koje se nalaze u staroj fabrici Duvanskog kombinata Podgorica (DKP). Predmet prodaje putem javnog nadmetanja je deset pokretnih stvari, odnosno sredstava mašina u državnoj svojini, koje su vrijedne oko 1,25 miliona eura.

Dnevne novine

Popović: Država da ne prodaje zlatne koke

Država treba da “stane na loptu” i ne ide u nepotrebne privatizacije Hotelske grupe Budvanska rivijera i Instituta “Simo Milošević”, jer je riječ o veoma profitabilnim kompanijama, kazao je juče u Skupštini predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović. On je, na sjednici Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, rekao da je vrijednost kapitala Budvanske rivijere 80 miliona, a Instituta 155 miliona eura, te dodao da su se u prošlosti pravile velike greške kod veoma profitabilnih kompanija, kao što su Jugopetrol i Telekom.

Regentu treba 140 radnika

Hotel Regent zaposliće tokom sezone 140 radnika u sektorima recepcije, konsijerža, domaćinstva, hrane i pića, tehničke službe i spa centra. Direktor ljudskih resursa hotela Žana Zeković kazala je da se otvaranjem novog hotelskog krila Baia tokom ovog ljeta projekat hotela arhitektonski zaokružuje. To je razlog zbog kojeg hotel ove sezone ima 140 otvorenih pozicija, od kojih će 30 odsto po završetku ljeta dobiti priliku i za zaposlenje tokom cijele godine, istakla je Zeković.

INTERESOVANJE ZA AVIO-LINIJU SARAJEVO-SKOPLJE-PODGORICA

Postoji interesovanje za uvođenje avio-linije na relaciji Sarajevo-Skoplje-Podgorica, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković. On je na jučerašnjem sastanku sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Mihajlom Trpkoskim razmijenio mišljenja o mogućnosti što boljeg saobraćajnog povezivanja dvije države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *