Zaposleni u ministarstvu ekonomije da pokažu svoje račune za struju

Dodajte komentar

Predsjednik Foruma mladih SDP Emir Hadžimušović pozvao je ministarku ekonomije Dragicu Sekulić i zaposlene u ministarstvu da pokažu svoje mjesećne račune za struju, nakon što je iz njenog resora saopšteno da kao društvo nemamo pravo da struju činimo socijalnom kategorijom.

“Poštovana ministarko, direktori direktorata i službenici iz Ministarstva ekonomije, pozivamo vas da za potrebe građana pokažete svoje mjesečne račune za struju i time odagnate sve sumnje koje imamo da porodica ne može dostojanstveno živjeti sa potrošnjom struje od 20 ili 37 eura u februaru mjesecu, naravno ukoliko ne živi kod rodbine, prijatelji ili u inostranstvu. Dok to ne uradite, budite barem malo obazriviji prema stotinama hiljada naših sugrađana koji su šokirani iznosom računa za struju u prva dva mjeseca ove godine i ne pada im na pamet da daju svoj teško zarađen novac od plata ili penzija za privatne biznise DPS omladine i kumova”, poručio je Hadžimušović.

Prema njegovim riječima, srećne su države” u kojima brižno ministarstvo “povećava standard” građana tako što struju, kao i prethodno gorivo ne smatra socijalnim kategorijama.

“Sigurno se svi osjećaju bolje kad znaju da žive vrlo ‘luksuzno’ dok se griju na struju i voze automobile. Najava poskupljenja vode u Glavnom gradu takodje ide u tom pravcu. Očekivan je poseban talas “luksuziranja” na ovom fonu u toku ljetnjih mjeseci. Svi koji se budu tuširali više puta dnevno i hladili putem klima uredjaja na uobičajnih podgoričkih +40 biće sami krivi za trošak svog ‘luksuza'”, navodi on.

Sa druge strane, kako dodaje, dirljiva je briga ministrstva za najugroženiju socijalnu grupu – sinove, braću i kumove vladajuće vrhuške i njihovo subvencioniranje proizvodnje električne energije iz malih hidroelektrana od strane 380.000 vlasnika brojila.

“Obezbjeđivanje redovnog priliva milionskih sredstava na njihove račune putem naših računa za struju, vodu i gorivo je plod izuzetno dobro osmišljene strategije zaštite njihovog nepostojećeg (dobro sakrivenog) kapitala. Takođe za svaku pohvalu je i pregalaštvo našeg državnog aparata da za najveće neprijatelje ovog društva proglasi opozicione partije i nevladin sektor koji se “ničim izazvani” bave životom svojih sugrađana na jedan vrlo bezobziran način – kalkulišući elementarnu potrošnju bazičnih životnih potreba”, dodao je Hadžimušović

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *