Prijavite se za crowdfunding kampanju

Dodajte komentar

Prvi put u našoj zemlji crnogorski kreativci, inovatori i preduzetnici imaju priliku da se prijave za kreiranje besplatne crowdfunding kampanje.

Da bi učestvovali neophodno je da pošalju video u trajanju od 60 sekundi kojim će predstaviti svoju inovativnu ideju i ukazati na to šta njihovu ideju izdvaja od ostalih, zbog čega zaslužuje da bude izabrana. Video snimci će biti objavljeni na Facebook stranici IPC Tehnopolis  18. marta, a oni sa najviše lajkova prolaze u drugi krug. Oni će pred stručnim žirijem predstaviti ideje, a dvije najbolje će dobiti besplatno kreiranje kompletne crowdfunding kampanje. Crowdfunding predstavlja način alternativnog finansiranja prilikom razvijanja ideje prikupljanjem malih količina novca od velikog broja ljudi, obično putem interneta. Kampanja se formira sa ciljem povećanja vidljivosti ideje, proizvoda ili usluge kako bi na taj način došli do potencijalnih izvora finansiranja i investitora.

Video zapise je potrebno poslati najkasnije do 17. marta u ponoć na email adresu: [email protected]. Glasanje će biti moguće od 18. marta, a pitch pred stručnim žirijem će biti održan krajem mjeseca.

Ova aktivnost je podržana kroz CrowdStream projekat, koji ima za cilj da poboljša efikasnost javne/privatne poslovne podrške inovativnim preduzećima za pristup kvalitativnom alternativnom načinu finansiranja (crowdfunding). Projekat realizuje 16 partnera iz 11 zemalja u sklopu Interreg DANUBE Transnational programa finansiranog od strane Evropske unije. Nosilac projekta je Agencija za Evropske integracije i ekonomski razvoj iz Austrije, a IPC Tehnopolis je jedan od partnera na projektu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *