Naslovne strane dnevnih novina za 11. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

I ove godine će nam nedostajati radna snaga

Suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, u razgovoru za portal CdM saopštio je da Crna Gora nema slabiju ponudu od Monaka, alije upozorio da se moraju riješiti neke anomalije, kao štoje problem sa taksistima. Napomenuoje da će i ove godine Crnoj Gori nedostajati radna snaga, ajedan od krivaca za to je ,,rigidni Zakon o strancima.

Uklanjanje privremenih objekata pravi potez

Za uspješniju i dužu turističku sezonu moramo da promijenimo ponudu i repozicioniramo se na tržištu. Tome u prilog ide i odluka da se uklanjaju privremeni objekti na šetalištima u Primorju, za koju je, kako kaže prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam iz Budve, bilo krajnje vrijeme.

Akcionarima 16,24 miliona eura

Crnogorski elektroprenosni sistem počeće danas isplatu dividende akcionarima. Neto iznos dividende po akciji iznosi 10,12 centi. Odluka o raspodjeli 16,24 miliona eura dividende u bruto iznosu donijeta je na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 31. decembra prošle godine. Dividenda će biti isplaćena dioničarima CGES-a koji su posjedovali akcije na 31. decembar prošle godin

Dan

Grijanje najviše dva sata dnevno, šporet i bojler sat

Građani Crne Gore, koji se griju preko električnih grijalica i radijatora, smrzli bi se zimi ukoliko bi pokušali da mjesečno troše 300 kilovata struje, za koje Vlada kaže da su dovoljni za domaćinstvo. To je pokazalo istraživanje Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Brat predsjednika opštine dobio licencu projektanta

Kompanija “Mapuga Hidro”, koja je u vlasništvu Radoja Mišnića, brata predsjednika Opštine Mojkovac Ranka Mišnića, priprema se za posao izgradnje male hidroelektrane (mHE) “Elektrana Mišnića, koja je planirana na istoimenom vodotoku u Mojkovcu. Prema podacima “Dana, Mišnićeva firma dobila je sredinom avgusta prošle godine od Ministarstva održivog razvoja i turizma licencu “projektanta i izvođača radova.

Kreće isplata akcionara

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) trebalo bi danas da počne isplatu dividende akcionarima. Neto iznos divi dende po akciji iznosi 10,12 centi. Odluka o raspodjeli 16,24 miliona eura dividende u bruto iznosu donijeta je na vanrednoj Skupštini akcionara održanoj 31. decembra prošle godine. Dividenda će biti isplaćena dioničarima CGES-a koji su posjedovali akcije na 31. decembar prošle godine, odnosno na dan donošenja odluke o raspodjeli dividende.

Dnevne novine

Novo zakonsko rješenje za veće trgovinske sisteme

Predloženo zakonsko rješenje o uvođenju neradne nedjelje odgovara velikim trgovinskim sistemima, pri čemu će dosta radnika ostati bez posla, ocijenio je predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR) Momo Joksimović. On je kazao da nije siguran da su predložene izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini i uvođenje neradne nedjelje u trgovini na veliko i malo dobro sagledane.

Izdato 26 licenci za sektor naftnih derivata i gasa

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) prošle godine je izdala ukupno 26 licenci za obavljanje energetskih djelatnosti u sektoru naftnih derivata i gasa, saopšteno je Dnevnim novinama u RAE. Agencija je u 2018. primila ukupno 15 zahtjeva na osnovu kojih je izdato pet licenci za trgovinu na malo naftnim derivatima i po četiri za trgovinu na malo tečnim naftnim gasom i skladištenje naftnih derivata.

Prosječna zarada u Tivtu 672 eura

Tivćani su u januaru primili najveću prosječnu zaradu vrijednu 672 eura, dok su najmanje bili plaćeni zaposleni u Petnjici koji su za zaradu bez poreza i doprinosa dobili 396 eura, pokazuju posljednje analize Monstata. Prosječna plata je, prema zvaničnim podacima, u prvom mjesecu ove godine u Crnoj Gori iznosila 513 eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *