Erste banka uvela prve beskontaktne bankomate u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Erste banka je u saradnji sa Mastercardom i partnerima Erste Group Card Processor i Printec, prva u Crnoj Gori razvila uslugu beskontaktnog podizanja gotovine na svojoj mreži bankomata.

Ova inovativna usluga je dostupna svim korisnicima Mastercard platnih kartica koje na sebi imaju znak beskontaktnog plaćanja, bez obzira na to da li su klijenti Erste banke ili ostalih banaka. Trenutno je opcija beskontaktnog podizanja gotovine aktivirana na 26 od ukupno 49 bankomata u mreži Erste banke u Crnoj Gori.

Beskontaktni bankomati omogućavaju jednostavnije, brže i sigurnije podizanje gotovine. Princip beskontaktnog podizanja gotovine je sličan procesu beskontaktnih plaćanja – klijent treba da prisloni svoju beskontaktnu karticu, mobilni telefon ili uređaj sa opcijom za beskontaktno plaćanje na označenu beskontaktnu zonu na bankomatu i odabere sumu koju želi da podigne na ekranu bankomata, a za svako podizanje gotovine na ovaj način, bez obzira na iznos, neophodno je da klijent unese svoj PIN kod radi dodatne zaštite.

„Zahvaljujući saradnji s dugogodišnjim partnerima napravili smo važan tehnološki iskorak na tržištu, koji za rezultat ima jednostavniju, sigurniju i bržu uslugu. Na beskontaktnom bankomatu klijenti mogu podići gotovinu za petnaestak sekundi, što je dvostruko brže nego na klasičnim bankomatima. Svi novi bankomati kojima ćemo širiti mrežu imaće integrisanu ovu funkciju, a bankomate na kojima ova opcija nije bila tehnički moguća ćemo postepeno zamjenjivati kako bi cijela bankomatska mreža Erste banke podržavala beskontaktno podizanje gotovine,“ najavio je Bojan Burić, direktor Sektora direktnih kanala.

Mastercard beskontaktna tehnologija osigurava brza, sigurna i praktična plaćanja. Beskontaktne kartice imaju u sebi elektronski čip kao najmoderniji sistem zaštite od neovlašćenog korišćenja. Tokom svake beskontaktne transakcije kreira se jedinstveni sigurnosni kod koji se ne može iskoristiti za neku drugu transakciju putem iste kartice i taj kod takođe garantuje da čak i ako se kartica više puta prisloni na terminal, korisniku će biti naplaćena samo jedna transakcija. Važno je napomenuti i da se beskontaktne transakcije mogu obavljati samo na registrovanim POS terminalima, što osigurava da korisnik i njegova banka mogu da prate svaku transakciju čime je mogućnost potencijalnih zloupotreba svedena na minimum.

Korisnici Mastercard beskontaktnih plaćanja mogu obavljati plaćanja prislanjanjem na preko 9 miliona lokacija u 114 zemalja svijeta.

Kako se koristi ovaj bankomat možete pogledati na videu ispod:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=lv4ho8-zruU

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *