Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori iznad regionalnog prosjeka

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je danas objavilo novi sedmični Bilten o cijenama naftnih derivata, koji pokazuje da litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,29 eura, Hrvatskoj 1,31 eura, a u Albaniji 1,39 eura.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Bosni i Hercegovini (BiH) i Makedoniji, gdje košta 1,22 eura, 1,14 eura, odnosno 1,02 eura.

Eurosuper 95 je najjeftiniji u Bugarskoj gdje košta 1,03 eura. Ta vrsta goriva je najskuplja u Holandiji, gdje cijena litra iznosi 1,6 eura.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,25 eura. Eurodizel u Albaniji košta 1,38 eura, Srbiji 1,37 eura, Hrvatskoj 1,33 eura i u BiH 1,17 eura.

Eurodizel je jeftiniji u Makedoniji gdje košta 99 centi, što je njegova najniža cijena u Evropi.

Najskuplje eurodizel plaćaju građani Švedske i Velike Britanije, po 1,52 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su 5. marta, kada su sve vrste poskupile pet do šest centi.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Check Also

Skupština akcionara CGES krajem juna o raspodjeli dobiti

Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), na kojoj će biti razmatrana odluka o raspodjeli prošlogodišnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *