Peković može da nadograđuje “Mediteran”

Dodajte komentar

Glavna gradska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost kompaniji „Spencer & Hill“ proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića na idejni projekat rekonstrukcije bečićkog hotela „Mediteran“.

Projektom je predviđeno da hotelski kompleks bude nadograđen za jedan sprat i umjesto dosašnjih pet, „Mediteran“ koji će dobiti potpuno novi izgled, imaće šest spratova, a površina će biti povećana sa dosadašnjih 14 hiljada kvadrata na 18 hiljada.

Hotel „Mediteran“ je izgrađen krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka kao dio hotelskog kompleksa u Bečićima. Shodno tadašnjim uslovima i potrebama projektovan je i izgrađen kao hotel srednje (B) kategorije. Nakon privatizacije i adaptacije pojedinih sadržaja, hotel je kategorisan kao hotel rizort sa četiri zvjezdice.

“Cilj rekonstrukcije je, prije svega, modernizacija i osavremenjavanje hotelskih sadržaja, instalacija i opreme, a sve u cilju ispunjavanja prostornih i tehničiko-tehnoloških uslova propisanih za hotele visoke kategorije. Projektovana spratnost planiranog objekta je povećana sa suteren+prizemlje+5 spratova na Su+Pr+6 spratova. Projektom rekonstrukcije postojeći objekat je, značajnim dijelom, dobio novi izgled. Rekonstruisani hotel svojom arhitekturom predstavlja savremeno arhitektonski i likovni oblikovan objekat, karakterističan za urbani mediteranski prostor i njegovu namjenu. Arhitektonsko i likovno oblikovanje objekta prati primjena savremenih materijala primjerenih ambijentu, vrsti i namjeni projektovanog prostora“, piše u idejnom projektu u koji su „Vijesti“ imale uvid.

Broj smještajnih jedinica biće neznatno povećan sa sadašnjih 230 soba, rekonstruisani „Mediteran” imaće 197 soba i 40 luksuznih apartmana. Interesatano je da će na posljednjem, dograđenom šestom spratu biti samo jedan apartman.

Peković je prije godinu i po trgovao bečićki hotel za osam i po miliona eura, a njegova firma se krajem 2017. uknjižila kao vlasnik hotela. Prethodno se kod banke kreditno zadužila na šest miliona eura. Peković je, kako su „Vijesti“ ranije objavile, krajem jula 2017. potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme „Maestraltours“ Blaža Dedića, biznismena koga su sprski mediji povezivali sa navodnim narkobosom Darkom Šarićem.

„Mediteran“ je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i tokom četiri godine stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, da bi na kraju ponuda Pekovića od 8,5 miliona eura vila prihvaćena.

Peković se prije dvije i po godine vjenčao u ovom hotelu, a vjenčani kum mu je bio, dugogodišnji prijatelj Duško Šarić, brat Darka Šarića. Pekovićeva firma čeka odgovor na još jedna zahtjev, izgradnju tri solitera na slobodnim parcelama u okviru hotelskog kompleksa u Bečićima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *