Na Forbsovoj listi najbogatijih, 11 posto žena

Dodajte komentar

Prema najnovijoj listi magazina Forbs 11 posto najbogatijih ljudi na svijetu su žene. Među 2.043 najbogatijih na listi se nalazi 277 žena, koje zajedno posjeduju 852,8 milijardi dolara.

Među ženama na listi, većina njih su naslijedile novac, ali su neke do bogatstva došle svojim radom, prenose agencije.

Najbogatija žena na svijetu je Francuskinja Fransoaz Betenkor Mejers, koja je zauzela 15. mjesto na listi sa bogatstvom od 39,5 milijardi dolara.

Betenkor je unuka osnivača kozmetičke kompanije L’Oreal i zajedno sa svojom porodicom posjeduje 33 posto kompanije, koje je naslijedila nakon smrti majke Liliane 2017. godine.

Druga najbogatija žena je Elis Volton, kćerka Sem Volton, koji je jedan od osnivača Volmart.

Bogatstvo Elis Volton je 33,8 milijardi dolara.

Među pet najbogatijih žena na svijetu na Forbesovoj listi nalazi se i Žaklin Mars, unuka Franka Marsa, osnivača kompanije Mars, sa bogatstvom od 27 milijardi.

Bivša supruga Mikel Ferero, koji je vlasnik Ferero grupe, Marija Franka Fisolo, četvrta je po redu među najbogatijim ženama sa bogatstvom od 25,2 milijarde dolara, zahvaljujući tastu koji je, kako piše Forbes, zaslužan za Nutelu.

Na listi najbogatijih žena nalazi se Suzan Klaten, koja posjeduje 19,2 posto autokompanije BMW, a procjenjuje se da je njeno bogatstvo 20,4 milijardi dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *