Završen Kopaonik biznis forum

Dodajte komentar

Juče je završen Kopaonik biznis forum, najveći ekonomski samit u Srbiji, koji je okupio 1.315 učesnika, a na kom su učestvovali predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i predsjednik kompanije “Voli” Dragan Bokan, dva specijalna gosta, 162 panelista te 125 novinara.

Na Forumu su pored predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i ministara bili i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, privrednih komora iz regiona, najvećih regionalnih investitora, predstavnici javnog i privatnog sektora, akademici i privrednici.

Predsjednik Saveza ekonomista Srbije i predsjednik programskog odbora Kopaonik Biznis foruma Aleksandar Vlahović kazao je na zatvaranju da dijalog generalno nedostaje u društvu te da je upravo u tome prednost i uloga svih učesnika.

“Imali smo intenzivan rad u protekla četiri dana, zaključci Kopaonik Biznis foruma će biti sumirani u okviru dokumenta i siguran sam da će Vlada vrlo pažljivo pratiti naše preporuke kako doći do robustnog rasta i ubrzati strukturne reforme”, izjavio je Vlahović.

Vlahović je premijerno najavio i tri naredna događaja – Jahorina ekonomski forum (23-24. april 2019), Samit guvernera i ministara finansija zemalja Zapadnog Balkana (14-16.jun 2019) i IV Međunarodna konferencija o obrazovanju (11-13. novembra 2019).

Naredni, 27. Kopaonik Biznis forum održaće se od 1. do 4. marta 2020.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *