Umjesto kupovine osmomartovskih poklona Societe Generale Montenegro donirala sredstva Udruženju multiple skleroze Crne Gore

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro i ove godine umjesto kupovine osmomartovskih poklona novčana sredstva donira u humanitarne svrhe. U banci je kao i ranijih godina organizovano glasanje svih žena zaposlenih u banci, a donacija će odlukom njihovih glasova biti uplaćena Udruženju Multiple skleroze Crne Gore – Podgorica.

Prema riječima doc.dr Andrijane Nikolić, predsjednice udruženja, novčani iznos donacije od 2000 eura biće upotrijebljen za kupovinu vitaminskih suplemenata za sve žene oboljele od skleroze multipleks, kojih u bazi Udruženja trenutno ima 350 od ukupno 470 oboljelih. 3

Skleroza multipleks je autoimuno oboljenje koje zahtijeva medicinski tretman lijekovima i vitaminskim suplementima. Obzirom na to da vitaminski suplementi nisu na pozitivnoj listi, a da izdaci za njihovu kupovinu nisu mali, Udruženje je odlučilo da za iznos ove donacije nabavi ovu vrstu suplemenata i donira oboljelima od ove bolesti.

Osmomartovske donacije su tradicionalna akcija Societe Generale banke Montenegro kojima se nastoji poboljšati položaj žena u crnogorskom društvu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *