U Baru očekuju veći broj turista iz Njemačke

Dodajte komentar

Iz Turističke organitzacije (TO)Bar danas su iskazali „umjereni optimnizam” oko povećanja broja turista iz Njemačke. Pozivajući se na bolju avio-povezanost Crne Gore i Njemačke, te najave sa aktuelnog čuvenog ITB sajma turizma u Berlinu, iz TO Bar ukazuju da je njemačko emitivno tržište stabilno.

“Emitivno tržište Njemačke je i dalje stabilno, svi podaci govore o tome da će kao i prošle i ove godine doći do blagog povećanja broja međunarodnih odlazaka -oko dva posto- ali, da će takođe doći i dopovećanja njihove potrošnje-oko tri posto. U porastu je i tražnja za kraćim putovanjima , od2-4 dana. TO Bar i ove godine predstavlja turističku ponudu Bara na vodećem svjetskom turističkom sajmu ITB koji traje do kraja ove sedmice. Od kompletne ponude grada i opštine, nešto veće interesovanje vlada za aktivne odmore, putovanja koja obuhvataju posjetu kulturno-istorijskim znamenitostima i gastro ponudu. Imajući u vidu da je Crna Gora zanimljiva turistička destinacija Njemcima, očekujemo da u narednom periodu jedan broj ovih turista posjeti i Bar. I dalje je veoma rano govoriti o nastupajućoj ljetnjoj turističkoj sezoni, ali imajući u vidu najave sa ITB i bolju avio povezanost, tu možemo izraziti umjereni optimizam”, saopštili su “Vijestima” iz TO Bar.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Berlinu nastupaju i LTO Podgorice, Ulcinja, Kotora, Budve i Tivta, kao i veliki broj predstavnika turističke privrede Crne Gore.

Po značaju i veličini ITB Berlin je jedan od najbolje rangiranih međunarodnih berzi turizma. Lani je na sajmu bilo 10.000 kompanija iz 186 zemalja svijeta i više od 170.000 posjetilaca od kojih su 110.000 bili profesionalci iz oblasti turizma. Procjene su da se tokom sajma ugovore poslovi vrijednosti preko sedam milijardi eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *