Traže upotrebnu dozvolu za „Harmoniju“

Dodajte komentar

Budvanska kompanija ,,Old taun invest grupa“ (Old town invest group) uputila je u ponedjeljak Ministarstvu održivog razvoja zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole za budvanski apart-hotel ,,Harmonija“ na rtu Zavala.

Trećinu vlasništva u toj firmi posjeduje Andrea Mićunović, kćerka biznismena Branislava Mićunovića. Ona je, kako se navodi, u Centralnom registru privrednih subjekata vlasnik 34 odsto firme, dok ostatak od po 33 odsto kapitala pripada Danilu Mićoviću i Milanu Zindoviću, koji je i izvršni direktor budvanske kompanije.

Prema ranijem pisanju medija, budvanska firma je gradnju hotela započela početkom 2009. godine, ali su radovi ubrzo zaustavljeni jer se gradilo bez dozvole. Ova kompanija je građevinsku dozvolu za objekat nazvan ,,Harmonija“ dobila krajem 2009. godine.

Ova 15-etažna građevina, koja dominira rtom Zavala, se nalazi između hotela ,,Iberostar Belvi“ ka Bečićima i kompleksa vila Dukljanski vrtovi ka Budvi.

Ministarstvo održivog razvoja je izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju ovog hotela u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana ,,Bečići“ 21. decembra 2009. Godine Budva.

Iz ovog Vladinog resora su Pobjedi saopštili da se, shodno članu 227 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata za izdavanje upotrebne dozvole, primjenjuju odredbe Zakona koji je važio u vrijeme izdavanja građevinske dozvole.

-To znači da je, shodno članu 120 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, investitor dužan da prije početka korišćenja objekta podnese zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, najkasnije u roku od sedam dana od dana završetka radova. Investitori podnose zahtjeve kada su svi potrebni radovi na objektu završeni – kazali su iz ovog Vladinog resora, iako su pojedini mediji ranije pisali da je izgradnja ovog hotela završena prije nekoliko godina.

Iz Ministarstva su objasnili da se nakon zahtjeva za izdavanje upotrebne dozvole, vrši tehnički pregled nakon koga se, ukoliko je sve u redu, upotrebna dozvola izdaje.

Ovo preduzeće je na crnoj listi poreskih dužnika sa poreskim dugom od 2,5 miliona eura. Na kraju 2017. godine imali su jednog zaposlenog, poslovni prihod od 1,7 miliona eura i kapital od 8,3 miliona eura. Pravosnažno su izgubili spor od nekadašnje Hipo Alpe Adria banke od 7,6 miliona eura, pa je banka dobila nekoliko apartmana. Odnosno, firma Heta resolution upisala se kao vlasnik nekoliko apartmana u ovom apart-hotelu.

Zbog tadašnjeg poreskog duga od 1,8 miliona eura, država je 2017. godine blokirala budvansku kompaniju. Mediji su pisali da je hipoteka države na dvorište od 762 kvadrata i 15-etažni kompleks upisana sredinom aprila 2017. godine u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, kao garancija da će građevinska kompanija izmiriti milionski dug.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *