Predstavnici Lufthanse obišli Aerodrom Tivat (video)

Dodajte komentar

Predstavnici Lufthansa grupe obišli su Aerodrom Tivat, mjesec pred prvi let koji će ta kompanija obaviti ka Crnoj Gori. Prvi put u istoriji, 13. aprila avion najznačajnije evropske kompanije sletjeće u Tivat iz Minhena a dan kasnije iz Frankfurta. Tokom razgovora sa izvršnim direktorom Aerodroma Danilom Orlandićem predstavnici Lufthanse istakli su značaj uspostavljanja saradnje a posebno su bili impresionirani Terminalom 2 Aerodroma Tivat, koji je svečano otvoren u decembru prošle godine. Istakli su i da prodaja karata za letove Minhen-Tivat i Frankfurt-Tivat ide jako dobro.

Lufthansa će letjeti za Minhen i Frankfurt jednom sedmično.

Vodl

“Sa ovim letovima nudimo nove mogućnosti i nove veze prema udaljenim destinacijama kao što su Njujork , London, Majami i Los anđeles. Sada će biti moguće sve ove destinacije povezati sa Tivtom i to je veliko poboljšanje za sve putnike iz Crne Gore. Takođe primjećujemo i povećanje tražnje iz Njemačke tako da je zadovoljstvo vidjeti da su letovi već rezervisani. Kada sam bio ovdje ranije , aerodrom je bio veoma mali i nisu se vidjeli počeci radova. Ovog puta sam veoma sam impresioniran jer sam vidio potpuno nov i funkcionalni terminal 2”, istakao je Bernhard Vodl generalni menadzer Lufthansa grupe za region.

“To je za nas jako bitno a mislim da je to jako dobra stvar i za cijelu državu, jer Lufthansa je po važnosti u avio svijetu sedma kompanija, a prva u Evropi. Dakle, ona ima preko 700 aviona i dovoljno je da se u njihovom in flight magazinu čuje za ime Crne Gore i za ime opštine Tivat i to je sjajna stvar za sve nas”, kazao je Danilo Orlandic direktor Aerodroma Crne Gore.

Orlandić je dodao da su operativni timovi Lufthanse prethodnih dana kontrolisali Aerodrom Tivat.

” Imamo određene zahtjeve sa njihove strane koje ćemo apsolutno ispoštovati. To je još jedna potvrda da su i Aerodrom Tivat i Aerodromi Crne Gore na izuzetno visokom nivou što se tilče operativnih mogućnosti.”

Orlandić

Orlandić je dodao da je Lufthasa prethodnih dana je imala svoje predstavnike koji su kontrolisali Aerodrom Tivat i Aerodrome Crne Gore.

“Imamo određene zahtjeve sa njihove strane koje ćemo apsolutno ispoštovati. To je još jedna potvrda da su i Aerodrom Tivat i Aerodromi Crne Gore na izuzetno visokom nivou što se tilče operativnih mogućnosti”, zaključio je Orlandić.

Izvor: InfoBiro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *