10 milionera – 10 savjeta za posao

Dodajte komentar

Iako milion dolara više ne znači isto što i nekad, i dalje je mnogima tek nedosanjani san. Mnogi pak tvrde da nije teško preći tu granicu, pa vam donosimo savjete osoba koji su je prešli.

1. Volite svoje klijente

Tim Nguyen, suosnivač i izvršni direktor BeSmarteea

“Sve što činite trebalo bi biti koncentrisano na vaše klijente. Idete na odmor? Pitajte se kako će to uticati na vaše klijente. Ako razmišljate o reviziji zaposlenih, pomislite kako će to uticati na vaše klijente. Ne brinite o prodaji, i definitivno se nemojte fokusirati na nonovacvce. Usredsredite se na klijente.”

2. Učvrstite svoje temelje

Margot Micallef, osnivačica i izvršna direktorica Gabriella’s Kitchen

“Dobar temelj uključuje mrežu investitora ili snažnu vezu s bankarima. U svakoj situaciji u kojoj sam uživala u značajnom povratu, to se temeljilo na nečemu što sam izgradila godinama prije.”

3. Usredsredite se na kulturu

Steve Starr iz StarrDesigna

“Ako shvatite kulturu, doći će i novac. Nakon što sam isplatio partnera, naša dizajnerska kompanija potrošila je dvije godine mijenjajući naš pristup, proces i ličnost firme. Povećali smo prihode za 15 posto i došli na više od dva miliona dolara. U svakom poslu nužno je definisati i zadržati u vidu šta inspiriše ekipu. Gotovo svaka grupa počinje sa strašću, a zadržavanje te strasti je nužno za uspjeh.”

4. Usredsredite se na proizvod i brojke

Simon Slade, izvršni direktor i suosnivač Affilorame

“Najbolji savjet koji mogu pružiti kako bi se neko pridružio klubu milionera je da stvori sjajan proizvod i zatim nastavi s njegovim rastom. Izaberite jednu jednostavnu mjeru, kao što je prodajna jedinica ili prihod, i svaki dan radite na tome da budete bolji nego juče. Ova strategija rasta je održiva i lagana za praćenje.”

5. Znajte koji su strahovi drugih učesnika

Ted Leonhardt, stručnjak za karijeru i pregovore

“Da, zaradio sam milion i više godišnje… A to sam učinio tako što sam razumio međuljudske probleme koji pokreću sve društvene grupe, pomažući mojim klijentima da smanje strah i pomažući ljudima da ispune svoje ciljeve. Moj glavni savjet je da istinski razumijete strah koji prati potrošnju velike svote novaca i kako smanjiti taj strah kod svojih klijenata.”

6. Budite uporni

Ajay Prasad iz GMR Transcription

“Uspjeh u poslu će biti teži, više će koštati i duže će trajati nego što ste planirali. Moj savjet vam je da ostanete uporni.”

7. Radite sve što treba

Heidi Burkhart, predsjednik savjetničke grupe Dane Professional

“S 21 godinom, počela sam se baviti posredovanjem komercijalnim nekretninama u New Yorku… Prve tri godine sam radila sve što treba, radila sam 24 sata dnevno, sedam dana nedjeljno i preživljavala na kikirikiju… Posljednje četvrtine treće godine konačno sam počela zatvarati ponude. Od tada, moj prihod konstantno se broji u šest figura, a više je godina kad sam zaradila više od milion… Mislim da je to što sam na početku radila sve potrebno ono što mi je ostalo zapečaćeno u glavi i sistemu.”

8. Neka raste organsko

Romy Taormina, direktorica Psi Bandsa

“Uspjeh ne dolazi preko noći. Vodila sam našu kompaniju organski, tačnije pazeći na bitno i baveći se detaljima poslije, a to nas je zadržalo u poslu i dopustilo nam da pređemo više od milion pragova. Naša ekipa je prvi posao dobila zahvaljujući prototipu. Dobili smo ugovor i naši flasteri su bili u 400 apoteka, te smo zaradili mjesto u časopisu od Oprah ‘O’. Nakon toga su nam se otvorila nova vrata i postigli smo sljedeće ugovore.”

9. Gradite osobne veze

Andrew Royce Bauer, izvršni direktor Roycea

“Royce može zaraditi više od šest miliona dolara godišnje održavajući lične veze sa svakom od naših mušterija. Mi smo kompanija koja je izgrađena na međuljudskim odnosima s krajnjim korisnicima… malim brojem stvarno dobrih klijenata koje tretiramo kao porodicu, umjesto da pokušavamo biti posao koji jednostavno svima služi.”

10. Ostanite skoncentrisani na krajnji cilj

Zach Halmstad, suosnivač i partner u JAMF Softwareu

“Moj najbolji savjet je da ostanete fokusirani na to gdje želite ići, a ne na to šta bi moglo krenuti loše na putu… 99 posto stvari o kojima brinemo nikad se ne dogodi. A stvari o kojima ne razmišljamo se na kraju dogode. To mi je ostalo kao misao”, piše Business Insider.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *