Zakupci lokala: Bez diskoteka Budva će postati grad penzionera

Dodajte komentar
Budva

Odluka Ministarstva održivog razvoja i turizma i opštine da se uklone otvorene diskoteke je katastrofalna jer će od metropole turizma i grada koji je nudio najbolji ljetnji provod u regionu i šire Budva postati penzionersko odmaralište, pošto će za vrijeme sezone raditi samo dvije diskoteke, kazao je Pobjedi jedan od šest zakupaca, Slaven Lekić.

Iz MORT-a su poručili da su zajedno sa JP Morsko dobro, uz saglasnost opštine Budva “donijeli jasnu i konačnu odluku u vidu plana privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019-2023, kojim pored uklanjanja privremenih objekata na šetalištu, ni otvorene diskoteke (Maltez, Trokadero, Ambiente, Paris, Rafaelo i Majami) više ne mogu biti na tom mjestu”.

To znači, da svi privremeni objekti u zoni Morskog dobra trebalo bi da budu uklonjeni do kraja marta, kako je ranije i predvidjelo Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Prema ugovoru, objekte mora ukloniti zakupac i tako osloboditi prostor.

“Pored tih objekata nalaze se ili se grade hoteli sa četiri i pet zvjezdica i krajnje je neozbiljno držati ovakvu ponudu u njihovoj blizini. Svakako, jasno je da ovakva ponuda ima svoju klijentelu i Ministarstvo je spremno da, ukoliko postoji interesovanje zakupaca, sa njima i opštinom nađe novu lokaciju” saopštili su Pobjedi iz MORT-a.

Iz tog Vladinog resora objašnjavaju da će na lokaciji na kojoj su do sada bile otvorene diskoteke biti zelena površina, a uskoro će započeti projektovanje promenade od Zavale do Avale, koja je, kako ističu, jednoj destinaciji kao što je Budva prijeko potrebna.

Lekić podsjeća da su zakupci diskoteka poslije usvajanja plana, uz podršku Morskog dobra, podnijeli MORT-u inicijativu da im omogući da rade bar još ovu sezonu jer nemaju dovoljno vremena da nađu nove lokacije.

“Ne znam koji je razlog da se odmah ukinu naši lokali, jer hotel koji se gradi ispred Rafaela i Maltezea neće biti završen još dvije, tri godine. Što se pronalaženja nove lokacije tiče, ne postoji šansa da je ove sezone nađemo, jer je za svaku diskoteku neophodno po 500 kvadrata. Osim toga, niko nam nije došao sa prijedlogom za novu lokaciju. To treba da uradi opština, jer zna koje je zemljište njeno. Ovako se ne radi u normalnim državama”, kategoričan je Lekić.

On je uvjeren da je neostvarljiv plan MORT-a i opštine da od Budve naprave elitnu destinaciju.

“Država i opština hoće da od Budve naprave Dubrovnik, ali ona to nije, niti će ikad biti. Te diskoteke postoje od ’94. godine, i od tada je Budva poznata kao mjesto dobrog provoda gdje su dolazili turisti iz čitave bivše Jugoslavije. Ko je htio mir i tišinu, odmore je provodio u mirnijim primorskim mjestima poput Perasta, Kotora i slično. Naš prijedlog je da Budva bude crnogorska Ibica gdje se nalaze klubovi jedan do drugog, koji će privlačiti mlade. Što se tiče muzike, mi se prilagođavamo tržištu, a tržište traži ono što je aktuelno”, poručio je Lekić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *