U Hrvatsku stiže prva mobilna banka: Registracija tekućeg računa bez papirologije

Dodajte komentar

Utrka između dvije najveće mobilne banke u Evropi, Revoluta i N26, koje se često naziva i Uberima za bankarstvo, do ljeta će se voditi i na hrvatskom tržištu.

Britanski Revolut potvrdio je Poslovnom dnevniku da u idućih nekoliko mjeseci planira da ponudi svoje usluge u Hrvatskoj. Njegov glavni konkurent, njemačka mobilna banka N26 nedavno je ušla na slovenačko tržište, ali nije iznijela dalje planove širenja. Andreas Kapsos, direktor marketinga Revoluta kaže da već intenzivno pripremaju za širenje u Hrvatsku.

“Zvanično lansiranje Revoluta u Hrvatskoj biće u idućih nekoliko mjeseci čim dodamo podršku za hrvatsku kunu (HRK) kao jednu od osnovnih valuta”, kaže Kapsos. Dodaje da na tome već sad intenzivno rade i da im je najveća prepreka dodati kunu na aplikaciju kako bi korisnici jednostavno nadoplaćivali sredstva na svoj račun na Revolutu. “Kad to napravimo svako će u Hrvatskoj moći da prima uplate u kunama na svoj račun na Revolutu, bilo s drugog bankovnog računa ili s drugih kartica, a čim to bude gotovo tražićemo i country managera za Hrvatsku”, kaže Kapsos.

Londonski Revolut je do januara bio uvjerljivo najveća mobilna banka i najvredniji finansijski startup (fintech) u Evropi. Ima više od četiri miliona korisnika, broji više od 650 zaposlenih i tržišno vrijedi više od 1,7 milijardi dolara, koliko ga cijene njegovi investitori poput Seedcampa, Index Venturesa i Balderton Capitala. Početkom godine po tržišnoj vrijednosti pretekao ga je berlinski N26, koji broji više od 800 zaposlenih. Tada su investitori poput Allianz grupe i Tencenta u šestoj investicijskoj rundi u N26 ubrizgali 300 miliona dolara podigavši mu tržišnu vrijednost na 2,7 milijardi dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *