Glavni grad, Čelebić i Kips hoće imovinu Dakića

Dodajte komentar

Na oglas za prodaju dijela imovine bivše fabrike “Radoje Dakić”, koji je obuhvatao nepokretnosti u Podgorici i Beogradu, stiglo je sedam ponuda, o kojima će stečajna uprava odlučiti do sredine sljedeće sedmice, pišu Dnevne novine.

Za pet parcela ukupne površine 3.587 kvadrata Glavni grad Podgorica, tačnije njegova Direkcija za imovinu, ponudio je 430.117 eura. Interesovanje za kupovinu zemljišta nekadašnjeg privrednog giganta pokazale su i podgoričke kompanije Čelebić i Kips. Čelebić je za tri parcele ponudio 396.000 eura, dok Kips za 14.124 kvadrata nudi četiri miliona.

Dva poslovna prostora u Beogradu, koja se nalaze u Starom gradu, privukla su tri ponuđača, a najviše novca za njih je ponudio Beograđanin Miloš Gledović ukupno 211.600 eura. Podgorička firma Fun Fun ponudila je 210.111 eura, a Ivo Jokić 2017.284 eura.

Sve ponude juče su u Privrednom sudu proglašene ispravnim.

“Odluka o ponuđačima biće donijeta u zakonskom roku od osam dana”, kazao je stečajni upravnik Mladen Marković.

Otvaranju ponuda prisustvovali su i predstavnici povjerilaca podgoričke fabrike, čiji je prigovor nedavno spriječio pogodbu sa kompanijama Voli i Lojal o prodaji hala po znatno povoljnijim cijenama od tržišne vrijednosti imovine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *