Societe Generale banka Srbija: 69 miliona eura dobiti nakon oporezivanja

Dodajte komentar

Dobit Societe Generale banke Srbija nakon oporezivanja na kraju 2018. godine dostiže 8,2 milijardi dinara (69 miliona eura) što je 35, 2 % više u odnosu na nivo iz 2017. godine.

Ukupna aktiva Societe Generale banke Srbija iznosi 316 milijardi dinara (2,7 milijardi eura) u 2018. godini, što je uvećanje za 9,8 %. Na konsolidovanom nivou, koji uključuje povezana lica Sogelease Srbija i Societe Generale Osiguranje ostvarena je neto dobit od 8,6 milijardi dinara (72,3 miliona eura)

Societe Generale banka Srbija učvrstila je poziciju druge najveće banke u poslovanju sa stanovništvom u Srbiji – ovaj segment bilježi rast plasmana za 4,2% u 2018. godini, što je rezultat rasta tokom godine, u segmentu gotovinskih i stambenih kredita, kao i u segmentu malog biznisa.

Nastavak dinamičnog rasta u segmentu srednjih preduzeća (rast od 22%), uz ukupni rast plasmana u sektoru poslovanja sa privredom na konsolidovanom nivou za 16,9% u odnosu na prethodnu godinu

Finansijski rezultati Societe Generale Srbija na kraju 2018. godine, na nivou banke kao i na konsolidovanom nivou, premašili su prošlogodišnji profit za 35 procenata, čime je ostvarena jedna od najviših stopa rasta prihoda na domaćem bankarskom tržištu.

Stabilno poslovanje uz kontinuirani rast prihoda poslednjih godina, učvrstili su Societe Generale Srbija na četvrom mjestu po visini aktive, odnosno trećem prema obimu kreditiranja.

Ujedno, Societe Generale Srbija posljednjih godina postiže odlične komercijalne performanse koje prati kontrola troškova, kao i pozitivan efekat od neto troškova rizika, koji dolazi od poboljšanog kvaliteta kreditnog portfolija i aktivnosti rješavanja portfolija problematičnih kredita. Ostvaren je takođe i značajan rast lizing portfolija od 20%.

„Societe Generale Srbija je u poslovnoj 2018. godini nastavila sa jačanjem svog tržišnog učešća, kao i sa širenjem svog prisustva kroz povećani obim kreditiranja stanovništvu i privredi. U protekloj godini poslovali smo još efikasnije, raznovrsnije i fokusiranije na korisničko iskustvo naših klijenata. Istovremeno smo, s punom pažnjom i u skladu sa potrebama klijenata razvijali naše digitalne usluge, ali i modernizovali i reorganizovali procese rada u ekspoziturama, kroz novi poslovni koncept. I u 2019. godini nastavljamo sa težnjama da budemo najbolja banka u odnosu sa klijentima, sa ciljem da dodatno ispunimo njihovo povjerenje i opravdamo očekivanja”, izjavila je Maria Rousseva (Marija Ruseva), predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke Srbija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *