Vešović: Oni koji imaju penzije ispod prosjeka da budu oslobođeni plaćanja struje

Dodajte komentar

Savez udruženja penzionera Crne Gore smatra da nije bilo nikakve potrebe za povećanjem cijena struje i traže da od plaćanja računa za utrošenu električnu energiju, budu oslobođeni svi oni koji primaju penzije ispod državnog prosjeka.

To je saopštio to predsjednik SUPC, Branko Vešović koji je u četvrtak prisustvovao redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja penzionera Tivta, a na kojoj je pored ostaloga, bilo riječi i o uticaju predstojećeg novog poskupljenja struje na standard pripadnika najstarije populacije.

Iako je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) lani poslovala sa dobiti od oko 50 miliona eura, Vlada Crne Gore kao većinski vlasnik te kompanije, odlučna je da poveća cijene električne energije za najmanje 2,7% počev od 1.maja.

EPCG će uz to uvesti četiri tarifna modela, za koji će potrošači moći da se opredijele.

Potrošači imaju pravo da odaberu osnovni, plavi, crveni ili zeleni model.

“Poznato je da i bez ovog poskupljenja građani Crne Gore su plaćali najskuplju struju u regionu, to su činjenice, tu nema priče. Tu cijenu penzioneri i svi oni koji su u stanju socijalne potrebe, ne mogu podnijeti. Savez udruženja penzionera Crne Gore smatra da nije bilo nikakve potrebe za ovim poskupljenjem koje je pogodilo većinu penzionera. Izražavamo negodovanje i duboko smo ubijeđeni da ako dođe do tog povećanja, pošto su to odložili do maja, da oni koji imaju penzije ispod prosjeka treba da budu oslobođeni plaćanja struje. To je stav Saveza i smatram da ga treba i ovdje podržati”, istakao je Vešović, obraćajući se delegatima na Skupštini Udruženja tivatskih penzionera.

Skupština je prihvatila izvještaj o radu Udruženja kojim predsjedava Predrag Perčin za prošlu godinu kao i finansijski izvještaj u kome stoji da je Udruženje penzionera Tivta lani prihodovalo ukupno 51.834 eura, a potrošio 41.121 eura.

Usvojen je Finansjki plan i Program rada za 2019. koji sadrži mnogobrojne izlete, posjete Domu starih u Risnu i proslavu 15. juna Dana penzionera, kao i obezbjeđivanje humanitarne pomoći ugroženim penzionerima i zimnice.

Kako je istaknuto, udruženje penzionera Tivta će nastaviti sa raznim aktivnostima usmjerenim na druženje, rekreaciju, izlete i ukupno poboljšanje materijalnog statusa umirovljenika u Tivtu.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *