Turci zainteresovani za zakup aerodroma

Dodajte komentar
Aerodrom Podgorica

“Nekoliko turskih kompanija je već iskazalo interesovanje za budući koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore. Osim turskih, za ovaj projekat zainteresovan je značajan broj evropskih i kompanija koje posluju na globalnom nivou u oblasti upravljanja aerodromima i očekujemo kvalitetne i konkurentne ponude”, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković na sastanku sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

„ Saradnja između naše dvije države je intezivna i u oblasti ekonomije i na političkom nivou, međutim prostora za jačanje odnosa i povećanje trgovinske razmjene ima, naročito ako se uzmu u obzir planovi i projekti koje Crna Gora razvija i realizuje u ovom trenutku“, podsjetio je ministar saobraćaja u Vladi Crne Gore.

Kako je istakao ministar Nurković pojačano je interesovanje turskih privrednika za ulaganja u crnogorsku privredu i to u različitim oblastima, pa se očekuje snaženje ekonomskih veza u narednom periodu. Ministar saobraćaja informisao je amabasadorku o susretu sa predstavnicima Udrženja privrednika Turske u Crnoj Gori, koje broji 45 privrednika i kompanija iz Turske, od kojih neka već uspješno razvijaju svoj posao u našoj državi.

„Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo sprovodi kapitalne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, razvojni projekti koji će izmijeniti ekonomiju naše države su prije svega izgradnja autoputa Bar-Boljare i koncesioni ugovor za crnogorske vazdušne luke“, istakao je ministar saobraćaja.

“Nekoliko turskih kompanija je već iskazalo interesovanje za ove projekte, a posebno za budući koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore. Osim turskih, za ovaj projekat zainteresovan je značajan broj evropskih i kompanija koje posluju na globalnom nivou u oblasti upravljanja aerodromima i očekujemo kvalitetne i konkurentne ponude, zaključio je Nurković.

Ambasadorka Ozan je istakla da su Crna Gora i Turska prijateljske zemlje, saveznici u okviru NATO alijanse.

„ Pred Crnom Gorom je sjajna budućnost, primjer stabilnosti u regionu, turska privreda svoju šansu za ulaganja prepoznaje u mnogim oblastima: izgradnja infrastrukture, turizam i hotelijerstvo, zdravstvo i prehrambena industrija“, naglasila je Ambasadorka i potvrdila ozbiljnu zainteresovanost kompanija koje su na svjetskom tržištu prepoznate kao uspješne u oblasti izgradnje i upravljanja aerodromima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *