Bateriju na ovom telefonu dovoljno je puniti jednom nedjeljno (video)

Dodajte komentar

Telefon debljine kao cigle iz devedesetih namijenjen je korisnicima kojim žele uređaj sa snažnom baterijom, no pitanje je hoće li pristati na ogromne dimenzije Power Max P18K Popa.

Prekratko trajanje baterije jedan je od najvećih problema za većinu korisnika pametnih telefona, a s obzirom na to koliko vremena provodimo s mobilnim uređajima, baterija često ne može izdržati do kraja radnog dana pa je mnogima mobilni punjač gadget bez kojeg ne napuštaju kuću.

Francuska kompanija Avenir Telecom, koja ima licencu za brend Energizer, na Mobile World Congressu pokazala je da ima rješenje za takve korisnikekoji žele snažnije baterije na svojim telefonima, a to rješenje dolazi s jednim (velikim) kompromisom – dimenzijama, tj. debljinom od čak 18 mm zbog koje ga neće biti ugodno nositi u džepu.

Što se specifikacija tiče, Energizer Power Max P18K Pop nije najbrži telefon – pokreće ga MediaTekov 2 GHz procesor, ima 6 GB RAM-a, tri stražnje kamere rezolucije 12 MP te dvije prednje kamere za snimanje selfija – zanimljivo, riječ je o pop-up kamerama, dakle one su skrivene u samom telefonu i “iskoče” samo prilikom snimanja. Dijagonala ekrana iznosi 6,2 inča (riječ je o LCD-u), dok je operativni sistem Android, i to posljednja verzija 9 Pie.

Ono što je ipak najvažnije na ovom uređaje je baterija – njen kapacitet iznosi čak 18.000 mAh, što je oko pet puta više u odnosu na prosječne pametne telefone i trebala bi omogućiti dva dana neprestanog gledanja videozapisa, slušanje do 100 sati muzike, odnosno čak 90 sati razgovora. Uz neko prosječno korištenje bateriju na ovom telefonu biće potrebno puniti samo jednom nedjeljno.

Telefon ima USB-C priključak i podržava brzo punjenje – u slučaju telefona s ovako velikom baterijom brzo punjenje znači da će se baterija napuniti od 0 do 100 posto za oko osam sati. Takođe, zanimljiva je i mogućnost punjenja drugih uređaja tako da Energizer Power Max P18K Pop može poslužiti i kao spoljna baterija s kojom će se moći napuniti baterija drugih telefona i tableta.

Ovaj zanimljiv uređaj koji, jasno, nije za svakoga, na tržištu će se pojaviti u junu po cijeni od 600 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *