Četiri hiljade Teslinih automobila na putu za Evropu

Dodajte komentar

Nakon što je najveći proizvođač električnih automobila Tesla Inc u januaru dobio dozvolu za prodaju svojih vozila u Evropi, na putu iz San Franciska za Evropu već je pripremljeno 4000 električnih automobila Model 4 koje prvi evropski kupci nestrljivo nestrpljivo očekuju.

Elon Musk je na društvenoj mreži najavio da je prva isporuka električnih vozila već spremna za pretovar na otoku i spremna za polazak.

U poruci je također naglašeno da Tesla 2011. godini uopće nije proizvodila automobile, ali će ih ove godine proizvesti 500.000, što znači oko 10.000 automobila sedmično. Prema Musku, više od 400.000 bit će pretovareno širom svijeta.

Prva isporuka električnih automobila sada će se morati suočiti s jakim proizvođačima tradicionalnih automobila na starom kontinentu, kao što su BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi … koji se već suočavaju s padom prodaje i ubrzavaju razvoj i proizvodnju svojih električnih modela – Daimler sa EQC (električni crossover), Audi sa E-Tronom, piše američki Bloomberg.

Teslin model 3 prošle godine postao je najprodavaniji luksuzni automobil, nadmašivši prodaju modela Audi Q5 i BMW serije 3.

Prva pošiljka automobila namijenjena je Evuropi, a slijedi pošiljka za Aziju, od kojih će najteža biti za​​ Kinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *