CBCG: Akcionarima Atlas banke još pet dana za uplatu

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore saopštila je da do danas niko od postojećih akcionara Atlas banke u privremenoj upravi, po osnovu prava preče kupovine, nije izvršio upis i uplatu akcija u iznosu koji je srazmjeran njihovom učešću, za šta je, shodno uslovima Javnog obavještenja, bio ostavljen rok od 30 dana.

“Prema uslovima Javnog obavještenja, postojeći zainteresovani akcionari mogu, u narednih pet dana, tj. zaključno sa ponedjeljkom (25. februar), izvršiti uplatu cjelokupnog iznosa emitovanih akcija”, naveli su u CBCG.

Ukoliko se to ne desi, dodaju u CBCG, privremeni upravnik je dužan da donese novu odluku o emisiji akcija banke radi njihove prodaje licima koja nijesu postojeći akcionari banke.

Podsjetimo, Centralna banka je 7. decembra donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci.

Početkom januara, Savjet CBCG razmatrao je izvještaje privremenih upravnika o finansijskom stanju i uslovima poslovanja u tim bankama, te je ocijenjeno da je dalji nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju, dok je finansijsko stanje Invest banke Montenegro negativno, pa joj je oduzeta dozvola za rad i otvoren stečajni postupak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *