Učenici Elektrotehničke škole na praksi u Telekomu

Dodajte komentar

Dvanaest učenika Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice započelo je danas praksu u Crnogorskom Telekomu. Kako je predviđeno memorandumom o razumijevanju koji je prethodno potpisan, u praktičnom radu učestvuju učenici trećeg razreda škole, sa obrazovnih programa Elektrotehničar računarskih mreža i sistema, i Elektrotehničar elektronskih komunikacija.

Praksa će trajati četiri mjeseca i za to vrijeme učenici će se u Crnogorskom Telekomu upoznati sa radom pojedinih službi i praktičnim pitanjima iz sfere računarskih nauka i elektronskih komunikacija.

Direktor za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu Miroslav Janičić poželio je dobrodošlicu učenicima i izrazio zadovoljstvom povodom ostvarene saradnje sa Srednjom elektrotehničkom školom.

„Naša kompanija njeguje saradnju sa svim ključnim obrazovnim institucijama u zemlji, a posebno smo posvećeni obrazovanju mladih u STEM oblastima (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) jer su to vještine koje su presudne za uspjeh u digitalnom društvu. Raduje nas što će od danas i učenici Srednje elektrotehničke škole biti u prilici da uče od stručnjaka iz oblasti telekomunikacija, kao i da se iz prve ruke informišu o aktuelnim trendovima. Nastavićemo da pružamo podršku razvoju dualnog obrazovanja u Crnoj Gori i da što većem broju mladih ljudi omogućimo da steknu i usavršavaju znanja i vještine koje će im omogućiti da odgovore na savremene poslovne izazove koje donosi digitalna transformacija društva”, poručio je Janičić.

Učenici su već prvog dana prakse pokazali veliko interesovanje za rad kompanije, a posebno za način funkcionisanja Telekomove mreže i tehničko upravljanje sistemima i procesima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *