Novi tender za glavni projekat 6 km dugog puta na Luštici, “lakši” za 40 hiljada eura

Dodajte komentar

Nakon što je krajem novembra Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki u potpunosti poništila postupak za izbor izvođača za izradu glavnog projekta lokalnog puta na Luštici, Opština Herceg Novi raspisala je novi javni poziv, procijenjene vrijednosti 120 hiljada eura. On je za 40 hiljada “lakši” u odnosu na prvobitni poziv.

Riječ je o lokalnoj saobraćajnici dužine 6 km i širine 6 m, od puta Rose–Krašići do puta Babunci–Krašići. Njegova je izgradnja od presudnog značaja za budući kompleks “Montrose”.

Period važenja ponude je 60 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

Zbog hitnosti posla rok za podnošenje ponuda u otvorenom postupku se skraćuje sa 37 na 22 dana od dana objavljivanja tenderske dokumentacije na portalu Uprave za javne nabavke.

Ponuđač je dužan dostaviti bezuslovnu i na prvi poziv naplativu garanciju ponude u iznosu od 2 % procijenjene vrijednosti javne nabavke. Ponude se dostavljaju Građanskom birou Opštine Herceg Novi.

Podsjetimo da je lokalna uprava 13. septembra prošle godine, za izradu projekta kao najpovoljniju među 6, izabrala ponudu firme Projectman doo iz Podgorice. Ponuda Instituta za građevinarstvo iz Podgorice ocijenjena je kao ispravna, ali drugorangirana. Ponude ostale 4 firme (Profil Ing, Put inženjering, Civil engineer i Geotechnics, projects & consulting doo iz Podgorice) odbijene su kao neispravne.

Stoga je Institut za građevinarstvo 26. septembra uložio žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki na ovakvu odluku Opštine, ističući, između ostalog u žalbi, da je ponuda Projectmana neispravna, jer nije sačinjena u skladu sa uslovima utvrđenim tenderskom dokumentacijom i ne sadrži dokaze utvrđene tenderskom dokumentacijom.

Izvor: Radio jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *