Luksuzni penthaus na Menhetnu prodat za 238 miliona dolara

Novi dom američkog investitora Kena Griffina nalazi se u prestižnom njujorškom kvartu Central Park, a nudi nevjerovatan pogled na Manhattan i 34 puta je veći od tipičnog stana u ovom dijelu New Yorka.

Naime, najinteresantnija stvar vezana za ovaj novi penthouse je njegova cijena od blizu 238 miliona dolara, koja je prevazišla sve dosadašnje rekorde i učinila ga najskupljim stambenim objektom ikad kupljenim u SAD-u, navodi Wall Street Journal.

“New York je poznat po veleljepnim objektima, ali ovaj objekt je vanserijski po svim parametrima”, rekao je stručnjak za investicije u nekretnine Daniel Levy, izvršni direktor New York City Realtyja, prenosi Klix.

On je rekao i to da je prethodni rekord za najskuplju prodatu kuću u New Yorku bio 100 miliona dolara, a njen kupac je bio Michael Dell, osnivač kompanije Dell Technologies.

Ken Griffin je sebi priuštio ovu luksuznu nekretninu samo nekoliko dana nakon što je potrošio 122 miliona dolara na kupovinu londonske vile u blizini Buckinghamske palate, izvještava Bloomberg.

Check Also

Kako da imate vrhunski marketing čak i kada je vam je budžet limitiran?

Za velike kompanije sa velikim marketinškim budžetima nekoliko stotina eura predstavlja samo kap u moru, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *