Iskaz dao još jedan rukovodilac IBM-a

Dodajte komentar

Jedan od rukovodilaca IBM-a saslušan je juče u svojstvu svjedoka u Specijalnom tužilaštvu u istrazi protiv grupe koju je, prema sumnjama istražitelja, predvodio Duško Knežević – saznaje Pobjeda.

Prema navodima iz istrage, Knežević i 21 osoba terete se za utaju poreza i pranje novca. Budući da istraga nosi oznaku tajnosti, Pobjedi nije saopšten identitet osobe koja je iznijela saznanja o poslovima koji su pod lupom Tužilaštva.

U IBM uveden je stečaj početkom januara, a za Atlas banku je raspisana dokapitalizacija od 22 miliona eura.

Osim Kneževića pod istragom su i njegovi saradnici Đorđe Đurđić, Marko Nikolić, Brankica i Biljani Bašović, Petar Knežević, Tomica Knežević, Miodrag Knežević, Vlatko Rašović. Prijave su podnijete i protiv Almira Kaluđerovića, Tomislava Žižića, Elvira Kalamperovića, Andrije Kneževića, Andreja Kononenka, Ariska Timofejeva, Olge Udilova, Ekatarine Petrovne Kononenko, Zvonka Gobeljića i Nebojše Šovrana.

Sumnja se da su oni, po uputstvima „dobijenim od Kneževića i u dogovoru sa njim, predavali zahtjeve za kredite IBM-u i Atlas banci, zaključivali kreditne ugovore, novac koristili za svoje potrebe ili ih davali drugim pripadnicima kriminalne organizacije, ali kredite nijesu oni vraćali“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *