Akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Telekomu  

Dodajte komentar

U Zavodu za trasfuziju krvi u Podgorici danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u Crnogorskom Telekomu.

Kompanija osmi put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene, imajući u vidu da je u Crnoj Gori potrebno 150 jedinica krvi dnevno, i da transfuzija krvi spašava živote tek rođene djece, hirurških bolesnika, povrijeđenih i teško oboljelih.

 „Raduje nas da je ova akcija za nas postala tradicionalna jer su humanost i solidarnost vrijednosti koje želimo da promovišemo u našem kolektivu, ali i van njega. U današnjoj akciji je učestvovalo 33 zaposlenih, članova Volonterskog kluba. Pozivamo druge kompanije i pojedince u Crnoj Gori da se priključe akciji i u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi pruže podršku sugrađanima kojima je pomoć potrebna“ – izjavila je Jelena Radonjić-Đurković, ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje Crnogorskog Telekoma.

Predstavnici Zavoda za transfuziju su se zahvalili Telekomu za dugogodišnje partnerstvo i podršku njihovim akcijama i izrazili nadu da će se uspjesna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života. Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, a traje 5 – 7 minuta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *