Vudi Alen tuži Amazon za 68 miliona dolara

Dodajte komentar

Čuveni američki režiser, pisac i glumac, Vudi Alen je u četvrtak, 7. feburara, podnio tužbu u iznosu od 68 miliona dolara protiv kompanije Amazon Studios. U tužbi koja je podnesena u Njujorku tvrdi se da se Amazon povukao iz sporazuma snimanja više filmova sa kontroverznim režiserom zbog onoga što Allen naziva „25-godišnjim, neosnovanim navodima“. Ti navodi proizilaze iz optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje koje je protiv njega podigla njegova usvojena pastorka Dilan Farou.

Alenova tužba protiv Amazon Studios dolazi nakon što je kompanija odlučila da odloži njegov film pod nazivom „A Rainy Day in New York“. Romantična komedija u kojoj glume Timoti Šalame, Selena Gomez, Džud Lo i El Faning snimljena je prije više od šest mjeseci, ali Amazon je odbio da je distribuira. Kompanija nije odredila datum objavljivanja projekta, za koji je platila 15 miliona dolara za osiguranje prava. Amazon se takođe mučio da pronađe bioskopsku distribuciju za Alenov film „Wonder Wheel“ iz 2016. godine. Film je izašao dok je Alen ponovo bio pod nadzorom zbog navoda o seksualnom zlostavljanju, zbog čega je režiserov rad bio nepoželjan za većinu.

Amazon Studios je sklopio ugovor sa Alenom još 2016. godine, koji je trebalo da pokrije pet filmova i TV serija. Kompanija se od tada nije držala tog sporazuma, iako nije javno komentarisala. Alen tvrdi da nema „pravne osnove“ za odluku Amazon Studios kao i da su optužbe protiv njega bile poznate u vrijeme kada je postignut početni dogovor.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *