Sezona počinje krajem marta, već bukirani kapaciteti

Dodajte komentar

ajave i ugovori pokazuju da će ovo biti berićetna godina, kada je turizam u pitanju. Zimska sezona koju ocjenjuju veoma uspješnom je u toku, a hotelijeri su, kažu, spremni i za ljetnju i već dočekuju goste.

Ova godina je bukirana i sa turoperatorima prodaju kapacitete za 2020. godinu.

Kako je za Pobjedu kazao predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, početak sezone zavisi od početka letova avio-kompanija, a to je krajem marta. On navodi da treba da se priviknemo da ćemo imati svake godine takvu sezonu koja počinje krajem marta i završava se sredinom novembra.

“Za nekih šest odsto bolji prihodi su u januaru u odnosu na prošlu godinu, a nadamo se da će se tako nastaviti do kraja godine. Već sada se vidi da će biti bolja sezona, ali dok se ne završi ne znamo tačno koliko”, istakao je Radulović.

I hotelijeri su saglasni da sezona počinje ranije i da već sada imaju bukirane kapacitete.

Direktor hotela “Lajthaus” u Herceg Novom Jovan Vukalović je kazao da s obzirom na to da već punih osam godina rade tokom čitave godine u kontinuitetu, spremno dočekuju i ovu ljetnju sezonu.

“U toku su završni radovi na osvježavanju smještajnih kapaciteta, rade se svi neophodni servisi i remonti i preduzimaju se aktivnosti u cilju poboljšanja ponude za predstojeću sezonu. Očekivanja su nešto iznad prošlogodišnjih jer nam je cilj da se svake godine bar za nekoliko procenata poboljša efekat i popunjenost. To nije nimalo lako jer već godinama unazad bilježimo odličnu popunjenost u toku ljetnje sezone, pa se uglavnom fokusiramo na poboljšanje popunjenosti u vansezoni gdje postoji dosta prostor za rast”, kaže Vukalović za Pobjedu.

Napominje da su kapaciteti za glavnu ljetnju sezonu u velikoj mjeri rasprodati.

Marketing menadžerka “Ridženta Porto Montenegro” Elena Ljiljanić ističe da je hotel “Ridžent” otvoren 365 dana u godini tako da spremno dočekuje svaku, a pogotovo ljetnju sezonu.

“Suštinski, čim se jedna ljetnja sezona završi, posjećujemo sajmove te u kontinuiranoj komunikaciji sa partnerima analiziramo rezultate minule i zajednički se pripremamo za narednu ljetnju sezonu. Postali smo dio izuzetne globalne platforme prodaje, marketinga i rezervacija Interkontinental hotels group (IHG) čime je Crna Gora kao nova destinacija dostupnija gostima iz cijelog svijeta. Naime, (IHG) – moćna korporacija broji 5.500 hotela i 350.000 zaposlenih širom svijeta preuzela je Ridžent hotels i rizorts prošle godine sa ciljem unapređenja Ridžent brenda kao sinonima za visoki luksuz”, kazala je Ljiljanić, navodeći da im je prošla godina bila rekordna.

I u hotelu “Palma” su optimistični. Direktorica Jelena Mandić ističe da rade tokom čitave godine i da se trude u kontinuitetu da povećaju standard usluga.

Jedan od najkvalitetnijih hotela na Crnogorskom primorju “Čedi”, koji je otvoren prošle godine, bilježi već odlične rezultate. PR menadžer hotela Marko Vukićević ističe da je odmah po otvaranju “Čedi” radio punim kapacitetom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *