Naslovne strane dnevnih novina za 11. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dnevne novine

U Mamulu ove godine ulažu četiri miliona

Pripremni radovi na tvrđavi Mamula, odnosno ostrvu Lastavica koje se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv, biće završeni do marta, a uz njih će istovremeno biti napravljena uzorna soba kao prezentacija kapaciteta budućeg hotela. To se navodi u godišnjem izvještaju o realizaciji ugovora o dugoročnom zakupu ovog lokaliteta u hercegnovskoj opštini.

LUKSUZNI LEGRAND HOTEL BIĆE GOTOV KRAJEM 2020. 

Podgorica će do kraja naredne godine dobiti ekskluzivni kondo hotel i rezidencijalni kompleks LeGrand Hotel Podgorica sa ukupno 348 stambenih jedinica. Kako je objavljeno na stranicama turske kompanije Erka Grupa koja vodi projekat, njihova kćerka-firma Erka Invest Montenegro u sadradnji sa crnogorskom arhitektonskom kompanijom Ing-invest, počeo je 10. januara na Zabjelu izgradnju hotela sa pet zvjezdica ukupne površine 27.000 kvadratnih metara.

Počelo istraživanje još dva bloka

Zvanično je počelo 3D geofizičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima 30 i 26, koje vrši norveška kompanija PGS za potrebe koncesionara Energean, saopšteno je iz Uprave za ugljovodonike. Radovi su startovali juče pola sata poslije ponoći, a planirano je da traju osam dana, ukoliko sve bude po planu i vremenski uslovi to dozvole.

Dan

Spriječite rušenje pravnog poretka

Manjinski akcionar Vasilije Miličković pisao je državnim institucijama zbog, kako tvrdi, nezakonite odluke Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore. Miličković je zatražio od nadležnih da ne dozvole urušavanje pravnog poretka i države Crne Gore. Naime, radi se o Skupštini akcionara EPCG od 28. marta na kojoj je donijeta odluka da EPCG kupi akcije Rudnika uglja i time omogući višemilionsku zaradu kompaniji A2A, Acu Đukanoviću i Vladi.

Poskupili struju jer su Blažu prifalile pare

Iz Građanskog pokreta URA kazali su juče da su januarski računi za struju, na kojima umjesto dosadašnje jedne takse, plaćamo još jednu za razvijanje biznisa porodice Đukanović i njihovih najbližih srodnika pokazali svu bahatost, nezaježljivost i bezobzirnost ljudi koji sistematski pljačkaju svoj narod i tako stiču milione.

Prvi dio autoputa gotov za godinu

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kazao je da će prioritetna dionica autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa biti završena za oko godinu i zajedno sa ostalim infrastrukturnim projektima doprinijeće razvoju i val orizaciji sjevera Crne Gore. Nurković je u emisiji Televizije Crne Gore (TVCG) kazao da se bez dobre infrastrukture ne mogu na pravi način ni valorizovati ski centri. – Vlada pored ulaganja desetina miliona eura u ski centre, ulaže i u putnu infrastrukturu. Nikada u istoriji se niJe više ulagalo u infrastrukturu. U naredene dvije do tri godine sjever će biti ogromno gradilište gdje se planiraju ulaganja desetina miliona eura u putnu infrastrukturu prenio je porta l RTCG da je rekao Nurković.

Pobjeda

Počeli da traže

Nakon uspješno završenog testiranja i kalibracije opreme, juče je počelo tri de geofizičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima 30 i 26, u cilju pronalaženja nafte. Kako navode iz Uprave za ugljovodonike, te aktivnosti trajaće osam dana ukoliko sve bude išlo po planu i vremenski uslovi to dozvole. Kako se navodi, istraživanje vrši norveška kompanija PGS za potrebe koncesionara Energean. Istraživački brod “Ramform Titan” je uplovio u crnogorske vode 6. februara kojeg su pratili dva broda za podršku ,,Sankoo Si” i ,,Tor Freja.

Raspisaće tender za žičaru za novi ski centar na Hajli

U narednih 15 dana biće raspisan tender za žičaru za novi ski centar na Hajli, što će biti ogroman podsticaj za stanovnike Rožaja da ostanu u tom gradu, a za mnoge i da se vrate kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković. On je u emisiji TVCG ,,Vrh zimski program”, koja je emitovana iz Ski centra ,,Hajla” u Rožajama, kazao da se bez dobre infrastrukture ne mogu na pravi način valorizovati ni ski centri.

U toku obrada 2.500 zahtjeva za isplatu otpremnina

U Fondu rada zaključno sa početkom februara tekuće godine preostalo je 2.500 zahtjeva za isplatu otpremnina i 322 za zarade radnika ,,stečajaca ili onih koji su proglašeni tehnološkim viškom, a nijesu ostvarili ovo pravo kod bivšeg poslodavca. Direktor Fonda rada Kemal Đečević Pobjedi je kazao da će se nakon obrade zahtjeva znati ko ima pravo na isplatu ovih potraživanja.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *