Dow Jones i Tanjug sklopili ugovor o saradnji

Dodajte komentar
New York, USA - July 29, 2016: The illuminated Dow Jones sign in times square late in the night as the latest news streams on the led board.
Novinska agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dow Jones, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vijesti, na komercijalnoj osnovi.

Do saradnje Dow Jonesa i Tanjuga došlo je na inicijativu američke kompanije.
Dow Jones je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze, Dow Jones Industrail Average, koji pokazuje vrijednost 30 velikih preduzeća sa sjedištem u SAD, i prati njihovo trgovanje na berzi.
Kompanija posjeduje brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend – dnevni list Wall Street Journal, a fokusirana je na informacije iz oblasti svijeta finansija, te pružanje „informacionih alata“ finansijskim kompanijama.
Posjeduje više od 20 proizvoda, koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dow Jones Newswire, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dow Jones Faktiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima.
Dow Jones je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu News Korporacije Ruperta Murdocha.
TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *