Spor Zetagradnje i Glavnog grada: Zbog garaža do Vrhovnog suda

Dodajte komentar

Zetagradnja će podnijeti reviziju Vrhovnom sudu jer je Apelacioni sud potvrdio presudu kojom je odbijen tužbeni zahtjev da im Glavni grad plati 3,7 miliona eura za izgradnju podzemne garaže ispod stambeno-poslovnog objekta na Starom aerodromu, piše Pobjeda.

Apelacioni sud je u odluci naveo da u prvostepenom postupku nije bilo povrede odredaba parničnog postupka, te da su žalbeni navodi, da je grad obavezu izgradnje garaža prebacio na Zetagradnju, neosnovani jer su garaže izgrađene u svrhu njihovih objekata, a ne za javne potrebe.

Obaveza tužioca je bila da obezbijedi odgovarajući broj nedostajućih parking mjesta za potrebe objekta koji je izgradio, a to što je tužilac to riješio izgradnjom podzemne garaže ispod svog objekta, ne znači da je time preuzeo obavezu izgradnje javne garaže koja je bila planirana DUP-om, a koja nije izgrađena navodi se u odluci Apelacionog suda.

Iz Zetagradnje su tvrdili da su morali da prihvate izgradnju sporne garaže, jer su bili uslovljeni dobijanjem saobraćajne saglasnosti koja im je bila potrebna za građevinsku dozvolu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *