Marković: Povećati plate radnicima i plaćati takse

Dodajte komentar

Odlični rezultati Vladine ekonomske politike i sprovedene reforme dale su kvalitetnu osnovu za dalji razvoj biznisa, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvaliteta života građana, rekaoje premijer Duško Marković juče na sastanku sa privrednicima. Ocijenjeno je, kako se navodi, daje potrebna snažna borba protiv sive ekonomije.

Razgovarali su i o neophodnosti povećanja zarada i poboljšanja uslova rada zaposlenih u privatnom sektoru i načinima na koj i je to moguće ostvariti navodi se u saopštenju nakon sastanka. Podsjećajući da je rast za devet mjeseci 2018. bio 4,9 odsto i među najvećim u Evropi, Marković je kazao da u ovoj godini želi nastaviti sa sličnim stopama rasta, pojačati borbu protiv sive ekonomije, izmijeniti zakone u cilju jačanja konkurentnosti i uklanjanja biznis barijera, te povećati efikasnost administracije. Istakao je da je važna dosljednja primjena zakona i ocijenio da jedan dio izazova sa kojima se privrednici suočavaju proizilazi iz loše prakse i neadekvatne primjene pravila.

“Privrednici su saopštili da je Vlada puno uradila na poboljšanju poslovnog ambijenta, ali da i dalje ostaju određeni izazovi na koje se mora odgovoriti”, navodi se u saopštenju i dodaje da je premijer kazao da država nikada više novca nije izdvajala za razvoj i poslovanje i podsjetio da je kapitalni budžet od 320 miliona eura najveći od obnavljanja nezavisnosti.

“Novca i prilika za rad ima. Treba da se organizujemo, da ih iskoristimo i pretvorimo u opšte dobro”, istakao je Marković, sa kojim su na sastanku bili potpredsjednik Milutin Simović i ministri Darko Radunović, Dragica Sekulić, Pavle Radulović, te predsjednik IRF-a Zoran Vukčević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *