Američke kompanije zainteresovane za izgradnju akva parka u Podgorici

Dodajte komentar

Američke kompanije su zainteresovane za investicije u glavni grad Crne Gore, poput izgradnje sajamskog centra, saopšteno je danas na sastanku gradonačeniku dr Ivanu Vukoviću i ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću, sa saradnicima. Takav stav prenijeli su suosnivač kompanije Ice Gliders, Sevastjan Ploščanski i potpredsjednik IBG & Plate grupe, dr Farzad Kaj.

“Gradska uprava ima ambiciju da realizuje značajne kapitalne projekte i u tom dijelu nam je veoma važno što postoji interersovanje potencilajnih partnera koji su spremni da na efikasan i kvalitetan način zajednički ostvarimo zacrtane ciljeve” istakao je gradonačelnik Vuković.

On je goste upoznao sa projektima koje realizuje gradska uprava, kao i sa paniranim investicijama za naredni period koje će obilježiti novu razvojnu etapu Podgorice.

Predstavnici američkih kompanija, poznati po brojnim realizovanim građevinskim projekatima u SAD, posebno kada je u pitanju izgradnja održivih projekata i primjena politika iz oblasti zaštite životne sredine, posebnu zainteresovanost su iskazali za izgradnju sajamskog centra u Podgorici.

Oni su, prezentujući potencijalna rješenja, ponudili mogućnost Glavnom gradu da po modelu javnog privatnog partnerstva izgrade expo centar, akva park i mnoge druge sadržaje.

Zahvaljujući na inicijativi da se realizuju tako značajni projekti u Glavnom gradu, gradonačelnik je naglasio otvorenost gradske uprave da se u predviđenoj zakonskoj proceduri uspostavi partnerstvo koje će omogućiti realizaciju kapitalnih projekata i izgradnju sadržaja koji trenutno nedostaju Podgorici.

Ministar Pavle Radulović, je takođe, iskazao spremnost Ministrastva održivog razvoja i turizma da sa aspekta svoje nadležnosti stvori planske preduslove za realizaciju biznis ideja koje će povećati kvalitet života i obogatiti turističku ponudu Glavnog grada.

(Podgorica.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *