Dodatni radovi na autoputu koštaće 95 miliona

Dodajte komentar

Prema projekcijama Ministarstva finansija, dodatni troškovi na autoputu iznosiće čak 95 miliona eura. To je za 15 miliona više od iznosa kojim barata Ministarstvo saobraćaja i koji je čelnik tog resora Osman Nurković više puta spominjao. On je više puta kazao, a poslednji put polovinom decembra prošle godine, da je ugovorom predviđeno da cijena radova može da se uveća deset odsto, odnosno za 80 miliona eura, piše “Dan”.

Tada je kazao i da će aneks sa kineskom kompanijom CRBC potpisati do Nove godine, što se nije desilo. Prema pouzdanim informacijama “Dana”, aneksa neće biti do marta, jer su vodeći ljudi CRBC-a sada na odmoru zbog Kineske nove godine.

Iznos od 95 miliona eura Ministarstvo finansija je navelo u dokumentu Program ekonomskih reformi (PER) od 2019. do 2021. godine, koji se šalje Evropskoj komisiji.

– U okviru projekcija za 2020. godinu, koje se odnose na nedostajuća sredstva, uključeni su i mogući dodatni troškovi za izgradnju autoputa u vrijednosti od 95 miliona eura, piše u dokumentu koji je Vlada nedavno usvojila.

Rok za izgradnju prioritetne dionice autoputa Bar-Boljari od Smokovca do Mateševa ističe 11. maja i Vlada bi do tog datuma trebalo da ugovori sa Kinezima sve u vezi sa dodatnim radovima. U pitanju su petlja Smokovac, tačnije pristupni putevi za petlju, zatim vodosnabdijevanje, kao i napajanje puta električnom energijom.

(Opširnije u današnjem Danu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *