Stigao je Renault Clio 5 (foto)

Dodajte komentar

Francuski proizvođač objavio je fotografije spoljašnjosti i prve tehničke detalje nove, pete generacije trenutno najprodavanijeg potkompaktnog automobila u Evropi.

Renault je predstavio novi Clio, čime je dodatno pojačao konkurenciju u jednom od najvažnijih automobilskih segmenata na evropskom tržištu.

Clio 5 suprotstaviće se rivalima kao što su VW Polo ili Ford Fiesta, koji su proteklih godina takođe imali smenu generacija.

Nakon što je u ponedeljak objavio fotografije enterijera novog Clia, Renault nam je sada omogućio da se upoznamo sa dizajnom spoljašnjosti ovog automobila.

Već na prvi pogled, uočavaju se tipični stilski detalji, karakteristični za najnoviju generaciju modela francuskog proizvođača, uključujući prepoznatljiva dnevna LED svetla u obliku slova “C”.

Prednji dio vozila izgleda agresivnije u odnosu na prethodnika zahvaljujući naborima na haubi i većim otvorima za vazduh na braniku.

Pozadi automobil izgleda šire nego prije zahvaljujući, između ostalog, povišenoj gornjoj ivici branika i nešto širim stop svetlima, ali i manjoj visini vozila.

Renault navodi da je Clio 5 za 14 mm kraći od, još uvjek aktuelne, “četvorke” i da je niži za 30 mm, čime je unapređena aerodinamika vozila.

Uprkos nešto manjoj dužini i visini, zahvaljujući novoj CMF-B mehaničkoj platformi prostor u unutrašnjosti automobila dobro je iskorišćen, pa putnici imaju više mesta u kabini.

Osim toga, za 26 litara je povećana zapremina prtljažnika, pa je sada za odlaganje stvari u gepeku na raspolaganju 391 litar.

Renault će kupcima ponuditi i novi sportski paket opreme RS Line, koji menja dosadašnji GT-Line. Karakterišu ga sportski kozmetički dodaci na karoseriji, drugačija maska hladnjaka i nove 17 inčne alu felne.

Novi Clio biće dostupan u 10 boja spoljašnjosti, uključujući nove – Valencia Orange i Celadon Blue (prikazane na fotografijama).

Renault za sada nije otkrio detalje o motorizaciji novog Clia, a podatke o pogonskim jedinicama, kao i ostale specifikacije biće poznate u narednim sedmicama, uoči svetske premijere zakazane za početak marta i sajam automobila u Ženevi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *