Naslovne strane dnevnih novina za 30. januar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

Kneževiću preko kartice iskeširano 11 miliona eura

Među korisnicima platnih kartica Atlas banke uspostavljenaje grupa stotinjak ekskluzivnih vlasnika, koji su imali specijalne privilegije da idu preko dozvoljenog limita. Prema informacijama Pobjede iz više izvora, prvi među prvima bio je Duško Knežević, odbjegli biznismen i vlasnik Atlas banke, koji je preko kartice iskeširao 11 miliona eura.

Bruto premija 64,8 miliona

Zaključno sa trećim kvartalom prošle godine, osiguravajuće kuće su fakturisale ukupnu bruto premiju od 64,8 miliona eura, što je rast od 6 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, saopšteno je nakon sjednice Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

Ulažu 1,5 miliona eura u novi vinograd

Kompanija Plantaže će u ovoj godini u podizanje novog vinograda na Šipčaniku uložiti 1,5 miliona eura, rekao je Pobjedi direktor investicija u ovoj kompaniji Luka Mišović. Novi zasadi vinove loze biće podignuti na 55 hektara, a sadnjaje počela krajem prošle godine.

Dan

Neustavno ostali bez 12 miliona eura

Ustavni sud usvojio je žalbu Regionalnog vodovoda, pa će Vrhovni morati da uradi reviziju presude Apelacionog suda, nakon koje je državno preduzeće primorano da isplati 12 miliona Štrabagu
Ustavni sud usvojio je juče ustavnu žalbu Regionalnog vodovoda, pa će Vrhovni sud morati da uradi reviziju presude Apelacionog suda koja je bila u korist firme Štrabag.

Ne sabotiramo poslovanje bolnice Meljine

Notorna je neistina s ciljem obmane crnogorske javnosti kada se pokušava Privredni sud predstaviti kao državni organ koji onemogućava Atlas grupaciju i Meljine kompleks da nastave uspješno da posluju, kazao je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. On je u odgovoru na optužbe Atlas grupe Duška Kneževića, koji je kazao da Jovanić sabotira dogovor sa Vladom i da namjerno uvodi stečaj.

Arapi hoće Luku Bar

Predstavnici kompanije Abu Dabi ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zainteresovani su za valorizaciju potencijala Luke Bar, kojoj je, prema riječima ministra pomorstva Osmana Nurkovića, potreban kredibilan partner koji će je adekvatno pozicionirati na međunarodnom tržištu. On je na sastanku sa predstavnicima Abu Dabi portsa saopštio stav Vlade i resornog ministarstva da je potencijal Najveće crnogorske luke nedovoljno iskorišćen.

Dnevne novine

Zadužuju se za tri voza

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pokrenulo je inicijativu kod Ministarstva finansija za zaduživanje za tri nova voza i mehanizaciju za održavanje pruge, saopštio je generalni direktor Direktorata za željeznički saobraćaj Milan Banković i dodao da očekuje pozitivnu reakciju. On je kazao da je stanje u željezničkom saobraćaju bolje ove, nego prethodne sezone.

Isplata depozita efikasna

Isplata garantovanih depozita deponentima Invest banke Montenegro (IBM) realizuje se efikasno, a ohrabruje činjenica da se veliki broj njih odlučuje da povraćeni novac opet položi na štednju, saopštio je guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić. On je, na sastanku sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorom Aivom Oravom, razgovarao o aktivnostima koje CBCG preduzima po pitanju rješavanja situacije u Atlas i IBM banci.

Osiguravajuća društva fakturisala 64,8 miliona

Društva za osiguranje su, zaključno sa trećim kvartalom prošle godine, fakturisala ukupnu bruto premiju u iznosu od 64,8 miliona eura, što je rast od šest odsto u odnosu na uporedni period 2017. godine, ocijenjeno je na jučerašnjoj sjednici Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *