Licence za struju 1.000, za naftu po 300 eura

Dodajte komentar

Naknade za izdavanje licenci za proizvodnju, prenos, distribuciju, snabdijevanje i organizovanje tržišta električne energije u ovoj godini iznose 1.000 eura, dok su naknade za izdavanje licenci za djelatnosti u oblasti nafte i naftnih derivata po 300 eura, navodi se u odluci o utvrđivanju naknada za licence i zatvoreni distributivni sistem za 2019. godinu.

Kada je riječ o godišnjim naknadama korišćenja izdatih licenci za proizvodnju i snabdijevanje strujom, one iznose 3,33 centa po megavatsatu.

“Naknada za licencu obavljanja prenosa električne energije iznosi dva centa po megavatsatu, dok je licencom za distribuciju predviđeno 14,3 centi po megavatsatu struje koja je ušla u distributivni iz prenosnog sistema i elektrana priključenih na distributivni sistem”, navodi se u odluci Regulatorne agencije za energetiku.

Predviđeno je i da naknada za licencu izdatu za transport tečnog naftnog gasa, odnosno naftnih derivata u 2019. godini iznosi 675,93 eura po pojedinačnom transportnom sredstvu registrovanom u državi. Naknade za licence za skladištenje tečnog naftnog gasa i naftnih derivata, kao i licenca za skladištenje i distribuciju naftnih proizvoda i gasa iznose 0,51 cent po metru kubnom skladišnog kapaciteta.

Iznos licence za trgovinu na veliko i malo motornim benzinom, dizel gorivom, lož uljem i mlaznim gorivom je 0,039 centi po litru. Isti iznos naknade važi i za licencu za trgovinu na veliko i malo tečnim naftnim gasom, za snabdijevanje krajnjih kupaca tom sirovinom, kao i licenca za trgovinu na veliko i snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom. Naknada za trgovinu mazutom iznosi 0,012 centi po kilogramu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *