Miloševiću i ostalima pritvor do 30 dana

Dodajte komentar

Vijeće Višeg suda usvojilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i večeraš odredilo pritvor do 30 dana bivšem viceguverneru Centralne banke Veliboru Miloševiću, Đorđu Đurđiću, Emiru Kalamperoviću i Miodragu Kneževiću.

To je potvrđeno Televiziji Vijesti iz više izvora.

Nakon ovakve odluke sud je izdao naredbu za njihovo hapšenje.

Đurđićev advokat Lazar Aković je rekao Vijestima da se njegov branjenik sam prijavio policiji.

“Čuli smo se, obavijestio me da je kao savjestan građanin ovog društva odlučan da poštuje institucije sistema, zbog čega se sam prijavio policiji, odakle će biti sproveden u Istražni zatvor. Ne želim da komentarišem odluku Višeg suda, ali ono što je sasvim izvjesno, kao odbrana ćemo uložiti žalbu Ustavnom sudu”, kazao je Aković.

Žalba SDT-a je uslijedila nakon što je sinoć, nešto poslije 23 sata sudija za istragu Višeg suda Miroslav Bašović osumnjičene pustio da se u daljem postupku brane sa slobode, nalazeći da ne stoje navodi tužilaštva da bi osumnjičeli na bilo koji način mogli uticati na svjedoke koji treba da budu saslušani tokom pokrenute istrage, imajući u vidu činjenicu da je djelo koje im se stavlja na teret počinjeno prije više godina.

Oni su prvobitno uhapšeni prije tri dana po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, za čijeg šefa se označava Duško Knežević.

U pretresu Miloševićevog stana ranije ove sedmice je izuzeta dokumentacija i on je saslušavan u Specijalnom policijskom timu.

Duško Knežević tvrdi da mu je Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke.

Knežević je dostavio i snimak razgovora i tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura.

Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. U međuvremenu se oglasila CBCG koja je saopštila da razmotriti dalji status Miloševića.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *