Finance Central Europe proglasio Esada Zaimovića za najboljeg bankara u prošloj godini

1 komentar

Londonski magazin Finance Central Europe proglasio je Hipotekarnu banku za najbolju u prošloj godini u Crnoj Gori. Takođe, magazin je za najboljeg bankara proglasio  glavnog izvršnog direktora Hipotekarne banke Esada Zaimovića.

On je u izjavi za naš list kazao da mu pored lične nagrade prvenstveno znači nagrada koju je dobila Hipotekarna banka.

“Veoma mi je drago zbog nagrade koju je dobila banka. Drago mi je zbog tima sa kojim sarađujem posljednjih 12 godina i nadam se da je to nagrada za sav posao koji obavljamo svih ovih godina. Nadam se da i ova nagrada znači i povjerenje naših klijenata. Smatram da iako nijesmo najveća banka jesmo najbolja banka u Crnoj Gori. Uspjeli smo da svih ovih godina imamo zadovoljne klijente i da ostvarujemo dobre rezultate”, kazao je Zaimović u izjavi za portal Bankar.

Magazin svake godine objavljuje listu najboljih banaka u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Istraživanje magazina obuhvata listu top 100 banaka, prema kapitalu, profitu, imovini i povratu na imovinu i kapital, kao i rangiranje banaka u 13 država, odnosno Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Kosovu, Makedoniji, Moldaviji, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji i Turskoj.

Kada je u pitanju Crna Gora, najbolja banka po imovini i po kapitalu u prošloj godini je Crnogorska komercijalna banka (CKB).

Najbolja banka kada je u pitanju dobit prije oporezivanja u prošloj godini je Erste banka. Erste banka je najbolja i kada je u pitanju povrat na imovinu, dok je u stavci povrat na kapital prvorangirana Societe generale Montenegro banka.

Najbolja mala banka u prošloj godini je Addiko banka.

Spisak dobitnika možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Veoma sam zadovoljna uslugom Hipotekarne banke AD i odnosom zaposlenih prema klijentu. Svaka cast menadzmentu i mnogo uspjeha i ubuduce.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *