Easyjet za 36 sati izgubio 15 miliona funti

Dodajte komentar

Britanska niskotarifna avio-kompanija Easyjet izgubila je 15 miliona funti (GBP) za samo 36 sati. Višemilionski gubitak je napravljen zbog putničkog haosa koji su prouzrokovali dronovi primjećeni iznad pista londonskog aerodroma Getvik u decembru, prenosi B92.

Iz te britanske avio-kompanije je saopšteno da je taj poremećaj pogodio 82 hiljade putnika i prouzrokovao otkazivanje više od 400 njihovih letova uoči Božića. Zbog toga je kompanija izgubila pet miliona GBP prihoda, a pružanje pomoći klijentima koštalo je još deset miliona GBP.

Razočarani smo što je bilo potrebno tako mnogo vremena za rješavanje te situacije. Za aerodrome je ovo bio poziv na akciju i biće bolje pripremljeni u budućnosti rekao je izvršni direktor Easyjeta Johan Lundgren.

Ta grupacija je, međutim, iznijela optimističnu procjenu u vezi sa rezervacijom avio-karata u ovoj godini, koje su, kako je saopšteno, ohrabrujuće uprkos neizvjesnostima u vezi sa Bregzitom. Aerodrom Getvik je u decembru bio primoran da zatvori jednu svoju pistu na dan, pošto su iznad nje primjećene dvije bespilotne letjelice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *