Tesla Model 3 konačno stiže u Evropu

Dodajte komentar

Godinu i po nakon početka serijske proizvodnje, Model 3 je homologovan za evropsko tržište.

Kompanija Tesla dobila je i zvanično odobrenje za početak prodaje svog najpristupačnijeg automobila na Starom kontinentu.

Američki proizvođač saopštio je da će prvi primjerci Modela 3 stići do kupaca u Evropi krajem februara, a riječ je o Long Range varijanti ovog automobila.

Početak prodaje Modela 3 na evropskom tržištu od velikog je značaja za Teslu, pogotovo nakon što je Ilon Mask izjavio da je pred kompanijom “veoma težak put” u narednom periodu.

Američki proizvođač električnih automobila nedavno je najavio da će morati da otpusti oko sedam odsto radne snage (preko 3.000 stalno zaposlenih) uoči lasniranja najjeftinije varijante Modela 3 koja će u SAD koštati obećanih 35.000 dolara.

Nakon odličnih prodajnih rezultata Modela 3 u Sjedinjenim Državama gdje je 2018. isporučeno 139.782 ovih vozila, biće zanimljivo vidjeti kako će startovati prodaja u Evropi, koliko automobila će biti plasirano na ovom tržištu u 2019. i koji tradicionalni modeli automobila će biti ugroženi dolaskom Tesline najjeftinije limuzine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *