Priveden bivši viceguverner Milošević

Dodajte komentar

Bivši viceguverner Velibor Milošević priveden je jutros u Specijalno državno tužilaštvo kako bi dao izjavu povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da ga je dok je bio viceguverner reketirao kako bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka, saznaje Portal Analitika.

Kako saznaje portal Analitika jutros je ponovo na saslušanje priveden i jedan od bivših najbližih saradnika Kneževića, Đorđe Đurđić koji je i ranije hapšen u okviru istrage o poslovanju IBM banke.

Duško Knežević, koji se kako sam tvrdi nalazi u Londonu i za kojim je raspisana potjernica, tvrdi da mu je bivši viceguverner Velibor Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke. Knežević je objavio i snimak razgovora a tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura, a da mu je prije toga, tadašnji viceguverner tražio manje iznose kako bi podmitio kontrolore u toj monetarnoj instituciji.

Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. U medjuvremenu se oglasila CBCG koja je saopštila da razmotriti dalji status Miloševića, koji je predsjednika Odbora direktora Univerzal Banke i izvršiti internu provjeru kontrolora CBCG u konkretnom slučaju.

U naredbi za sprovođenje istrage koju je pokrenulo Specijalno državno tužilaštvo navodi se da se Duško Knežević tereti se da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. godine a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još četiri osobe – njegovi saradnici, medju kojima i Đurđić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *