Filip Makrid konkuriše za direktora podgoričkog Vodovoda

Dodajte komentar

Preduzeće Vodovod i kanalizacija raspisalo je javni konkurs za imenovanje izvršnog direktora preduzeća na period od četiri godine. Od decembra prošle godine vršilac dužnosti Filip Makrid, koji je za „Dan” potvrdio da će se prijaviti za tu funkciju.

“Prijaviću se za izvršnog direktora predizeća. Napisaću svoju viziju na šta treba da liči sistem i na koji bi način ja želio da dođem do toga, pa neka komisija odluči”, saopštio je Makrid.

Vodovod je gradsko preduzeće sa najvećim brojem zaposlenih, 31. oktobra 2018. godine radilo je 602 zaposlenih. Pred njima je više miliona vrijedan projekat, a to je gradnja kolektora.

Vodovod i kanalizacija kuburi sa naplatom kada su u pitanju pravna i fizička lica. Tako je ovo preduzeće, prema zvaničnim podacima Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, 30. septembra prošle godine potraživalo 9.510.398 eura. Postupak prinudne naplate preko javnih izvršitelja pokrenut je u 8.459 slučajeva.

Radusinović preuzima Komunalnu inspekciju

Promjena rukovodilaca planirana je u Komunalnoj inspekciji gdje će, piše Dan, funkciju načelnika od Miloša Novovića preuzeti Branislav Radusinović. Radusinović je dugo godina u lokalnoj samoupravi. Obavljao je funkciju glavnog komunalnog policajca, nakon čega je prešao u Inspekciju zaštite prostora Glavnog grada, gdje je bio rukovodilac. Potom je prešao u Tržnice i pijace, gdje je i danas zaposlen. Radusinović nije želio da komentariše novi radni angažman. Novović će biti raspoređen u neki od sekretarijata i obavljaće funkciju pomoćnika sekretara.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *