Data saglasnost za radove na petlji Smokovac

Dodajte komentar

Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala Ministarstvu saobraćaja saglasnost za izvođenje potrebnih radova na petlji “Smokovac” koja, saglasno važećim dokumentima, predstavlja vezu autoputa Bar-Boljare i Jadransko-jonskog autoputa, kao i priključak na postojeću putnu mrežu. Petlja će ići preko Zlatice, Rogama i Rasa i sastavni je dio dionice autoputa Farmaci-Smokovac, koja je Detaljnim prostornim planom definisana kao druga etapa realizacije i posebno je kompleksna zbog toga jer se radi o vezi dva autoputa BarBoljare i Jadransko-jonskog autoputa i magistralnog puta M2, prenosi CdM.

Ugovorom je precizirano da će izgradnja autoputa koštati državu 809 miliona eura, a predviđena je mogućnost da može biti uvećana za deset odsto. Zbog kompleksnosti, konstatovano je da petlju Smokovac, iako je dio naredne etape i nije dio idejnog projekta na osnovu koga je izvođač radova dostavio svoju ponudu, treba uključigi u ugovor radi osiguravanja pune funkcionalnosti i kompletnosti radova na projektu.

Izgradnjom prve faze petlje Smokovac ukupna dužina dionice povećava se sa 41 kilometra na 42,5 kilometara. Njome bi se obezbijedilo kvalitetno i konačno tehničko rješenje, sa naplatnom rampom na Smokovcu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *