Makedonija subvencionira “Wizz Air” sa pet miliona eura

Dodajte komentar

Mađarska aviokompanija “Wizz Air” ove godine će uvesti osam aviolinija sa aerodroma u Skoplju i Ohridu, najavio je George Michalopoulos, komercijalni direktor “Wizz Aira”, nakon potpisivanja sporazuma sa Ministarstvom za saobraćaj i komunikacije o subvencijama za vazdušni saobraćaj.

Sporazumom, koji važi od 2019. do 2022. godine, predviđeno je da Vlada odobri subvencije u iznosu od 312 miliona denara ili oko 5 miliona eura.

On je rekao da su uvedene dvije nove linije sa aerodroma Skoplje: Skoplje Karlsruhe / Baden-Baden, zatim Skoplje-Bremen, te jedna linija za Kipar Skoplje-Larnaka i jedna linija za Finsku Skoplje-Turku.

Novi letovi za Malmo u Švedskoj, Milano-Malpensa u Italiji i Memmingen i Dortmund u Njemačkoj biće uspostavljeni sa aerodroma u Ohridu.

Ministar saobraćaja i veza Goran Sugareski, koji je potpisao sporazum o subvenciji sa “Wizz Airom”, rekao je da je ta avio kompanija jedina koja sa priajvila na raspisani poziv i da je prema sporazumu obavezna da uvede najmanje šest novih destinacija, od kojih su četiri sa aerodroma u Ohridu i dva sa međunarodnog aerodroma Skoplje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *