Njemačka i zvanično najbolja zemlja za posao

Dodajte komentar

Ako želite da započnete nov život u inostranstvu, Njemačka je najbolje mesto za nastavak karijere, navodi se u novom istraživanju.

Međunarodna banka HSBC objavila je listu najboljih zemalja u svijetu za rad u inostranstvu, a Njemačka je na vrhu liste za „ambiciozne globalne putnike koji žele da nastave karijeru u nekoj drugoj zemlji“.

Na osnovu ankete koja je obuhvatila više od 22.000 međunarodnih radnika, ambicija u karijeri je glavni razlog zbog kog se ljudi sele u inostranstvo. Njemačka je tako prvi put pobijedila svoje komšije Šveđane.

Ne samo što 65 odsto ispitanika ocjenuje da je u pitanju najproduktivnija zemlja za rad, već 70 odsto njih smatra da im je ravnoteža između poslovnog i privatnog života daleko bolja u Njemačkoj. Pošto neke kompanije čak zabranjuju svojim zaposlenim da čitaju mejlove preko vikenda, Njemačka postaje druga najbolja radna kultura na svijetu koja se nalazi tik iza Švedske.

Takođe, 73 odsto ispitanika smatra da im je posao u Njemačkoj sigurniji, a 77 odsto da su njihove šanse za zaradu bolje nego kod kuće.

Na trećem mjestu našla se Velika Britanija, koja je postigla napredak u ravnoteži između poslovnog i privatnog života i perspektivama zarade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *