Ford i Volkswagen ulaze us strateško partnerstvo

Dodajte komentar

Američki proizvođač automobila Ford i njemački Volkswagen pripremaju se za objavu strateškog partnerstva koje bi uključivalo i područja visoko automatizovanih i električnih automobila, izjavio je za AFP neimenovani izvor.

Partnerstvo bi moglo biti objavljeno idućeg utorka na sajmu automobila u Detroitu. Organizatori su rezervisali termin za najavu na glavnoj pozornici u utorak između 8 i 30 i 9 i 30 sati po lokalnom vremenu, ne navodeći pojedinosti.

Dvije kompanije pregovaraju o partnerstvu od prošlog ljeta ali nisu precizirale njegov oblik. U Volkswagenu ne skrivaju zanimanje za Fordovo poslovanje s komercijalnim vozilima ali anonimni izvor koji je s AFP-om razgovarao u srijedu tvrdi da će partnerstvo svakako uključivati i visoko automatizovana i električna vozila.

“Naš memorandum o razumijevanju s VW-om obuhvata razgovore o mogućim oblicima saradnje na više područja”, kazala je portparolka Forda Jennifer Flake.

“U ovom je trenutku prerano za objavu dodatnih pojedinosti. Radujemo se što ćemo uskoro moći da kažemo nešto više o tome”, dodala je.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *