Stiže električni Harley Davidson

Dodajte komentar

Harley Davidson, američki proizvođač motocikala, predstavio je svoj prvi potpuno električni motor na sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu. Očekuje se da će se model, nazvan livewire, pojaviti na putevima od avgusta, a sa jednim punjenjem mogao bi imati samo 180 kilometara gradske vožnje.

Detalje proizvođač još uvijek skriva, ali između ostalog, otkrio je da će početna cijena motocikla biti 29.799 dolara (oko 25.800 eura). To je znatno više od konkurencije, motocikala marke Zero, koji se smatraju “Teslom među motociklima” i dostupni su kupcima za trećinu ove cijene. Od nule do 60 milja (96,6 kilometara) na sat, livewire je sposoban za ubrzanje za manje od 3,5 sekunde.

Između ostalog, ljubitelje brenda zanima koliko se električni motocikl može voziti u praksi. Oni koji vole da dodaju gas strahuju da će baterija biti preslaba za normalnu vožnju.

Motocikl će takođe biti opremljen pametnom tehnologijom koja će, između ostalog, upoznati korisnika putem pametnog telefona sa statusom baterije, servisnim informacijama i bilo kojim neželjenim pokretima motocikla koji bi se mogli pokazati kao pokušaj krađe.

Harley Davidson se također pobrinuo za one koji ne žele odustati od tipičnog zvuka takvih motocikala. Uz vještačko pojačanje zvuka, oni obećavaju “originalni zvuk ubrzanja” čak i sa električnim motorom.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *